Головна Новини Світ Австралія та Океанія В Австралії придумали незвичайний спосіб утилізувати одноразові маски
commentss НОВИНИ Всі новини

В Австралії придумали незвичайний спосіб утилізувати одноразові маски

Австралійські вчені розробили технологію використання одноразових масок при будівництві доріг

8 лютого 2021, 14:31
Поділіться публікацією:

Пандемія коронавірусу, крім основного збитку для здоров'я та економіки принесла у світ ще й екологічну проблему. Одноразові медичні маски необхідно утилізувати окремо від інших відходів, за певними санітарними правилами.

В Австралії придумали незвичайний спосіб утилізувати одноразові маски

Утилізація медичних масок / фото Слово і Діло

Зростання ж виробництво одноразових засобів захисту становить неабияку загрозу для екології планети, оскільки виготовляються вони не з  матеріалів, що швидко розкладаються. Вчені з різних країн працюють над винаходом нових способів утилізації. Незвичайне використання одноразових масок запропонували австралійські дослідники.

Так, за інформацією видання Science of the Total Environment, вчені вирішили використовувати маски для будівництва доріг. Вони з'ясували, що якщо в бетонний наповнювач додавати попередньо подрібнені медичні маски, то його властивості поліпшуються. Навіть невелика кількість (до трьох відсотків) перероблених масок досить позитивно відбивається на якості бетону. Таким чином, при виготовленні дорожнього покриття даний матеріал може виявитися вельми корисним. На думку експертів, це допоможе не тільки позбутися від тонн сміття, а й зменшити кількість шкідливих викидів, які виділяються при спалюванні пластику. Фахівці підрахували, що новий матеріал з використанням масок буде на третину дешевше, а якість доріг дозволить їм служити довше.

Відзначимо, що на сьогодні у світі виробляється приблизно 6,9 мільярда масок в день. Після використання їх спалюють або викидають на смітник. Мікропластик при цьому забруднює навколишнє середовище і небезпечний для тварин.

Як повідомляв портал "Коментарі", влада Франції заборонила використання саморобних масок в громадських місцях. Аргументували вони це тим, що маски, зроблені своїми руками, недостатньо захищають від нових штамів коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини