Головна Новини Світ Франція Чому у Франції заборонили носити саморобні маски
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому у Франції заборонили носити саморобні маски

Рекомендація стосується масок, зшитих вдома, а також промислових тканинних з меншими фільтруючими властивостями

26 січня 2021, 21:18
Поділіться публікацією:

Влада Франції заборонила використання саморобних масок в громадських місцях. Аргументувала вона це тим, що маски, зроблені своїми руками, недостатньо захищають від нових штамів коронавірусу. Про це пише видання The Guardian з посиланням на главу МОЗ країни Олів'є Віра.

Чому у Франції заборонили носити саморобні маски

Чому у Франції заборонили носити саморобні маски. Фото: theguardian

Такий указ був прийнятий після того, як фахівці в галузі охорони здоров'я озвучили свої рекомендації.

Нововведення стосується тих масок, які виготовлені вдома, а також промислових тканинних з меншими фільтруючими властивостями, які можна віднести до другої категорії.

Повідомляється, що таке рішення розкритикували у Французькій медичній академії, з тієї причини, що поки відсутні наукові докази меншої ефективності саморобних захисних масок.

Також в уряді не стали приховувати, що новий указ буде важко піддаватися контролю. Згідно зі словами прес-секретаря прем'єра, навряд чи співробітники поліції будуть відслідковувати і допитувати людей про рівень захисту масок.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Іспанії придумали, що робити з використаними масками і рукавичками. Новою екологічною проблемою в світі стає утилізація використаних медичних захисних масок і рукавичок, які під час пандемії користуються великим попитом. Проблема полягає в тому, що одноразові маски виготовляються не з тканини, а з поліпропілену, який є пластиком. Термін розкладання подібного матеріалу досить великий. Те ж стосується і рукавичок, які містять в своєму складі матеріали, які важко піддаються розкладанню — термін їх розкладання може досягати століть.

Також ми писали, чи можна носити одноразову маску багато разів. У Мережі гуляє чимало жартів про "багаторазові одноразові" маски. Але чи безпечно використовувати медичну маску кілька разів, і чим це може обернутися для здоров'я людини, розповіла інфекціоніст, доктор медичних наук Ольга Голубовська.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини