Головна Новини Світ Австралія та Океанія В Австралії військову та її чоловіка звинувачують у шпигунстві на користь Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

В Австралії військову та її чоловіка звинувачують у шпигунстві на користь Росії

Подружжю загрожує до 15 років позбавлення волі

12 липня 2024, 12:53
Поділіться публікацією:

В Австралії вибухнув гучний скандал: Федеральна поліція країни (AFP) заарештувала подружню пару російського походження за звинуваченням у шпигунстві на користь РФ. Про це повідомляє портал "Коментарі" із посиланням на видання Reuters.

В Австралії військову та її чоловіка звинувачують у шпигунстві на користь Росії

В Австралії затримали подружжя, яке шпигувало на користь РФ

40-річна жінка, яка працювала технічним фахівцем в австралійській армії, підозрюється у спробі передати секретні оборонні матеріали російській владі.

За даними слідства, жінка під час відпустки в Росії зв'язалася зі своїм 62-річним чоловіком, який перебував в Австралії, і попросила його отримати доступ до секретних матеріалів через її робочий обліковий запис.

"Ми стверджуємо, що вони шукали цю інформацію з наміром надати її російській владі", — сказав комісар AFP Ріс Кершоу під час брифінгу для ЗМІ.

Подружжя постало перед судом у Брісбені та поміщено під варту до 20 вересня. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Прем'єр-міністр Австралії Ентоні Альбанезе заявив, що всіх, хто загрожує національній безпеці країни, буде притягнуто до відповідальності. Він відмовився коментувати конкретну справу, пославшись на те, що вона перебуває на розгляді суду.

Арешти відбулися після того, як у четвер Австралія оприлюднила пакет військової допомоги Україні на суму 250 мільйонів австралійських доларів (169 мільйонів доларів) на саміті НАТО у Вашингтоні. Австралія є однією з найбільших країн, які не входять до НАТО, які підтримують Україну.

Раніше "Коментарі" писали, що офіцер німецької розвідки в суді зізнався, що став російським шпигуном через страх можливої ядерної війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини