Головна Новини Світ Австралія та Океанія В Австрії скасували локдаун для вакцинованих
commentss НОВИНИ Всі новини

В Австрії скасували локдаун для вакцинованих

Деякі регіони відновлюють роботу ресторанів та готелів

14 грудня 2021, 02:58
Поділіться публікацією:

В Австрії оголосили про завершення четвертого загальнонаціонального локдауну для вакцинованих жителів країни. У країні дозволили відкриття магазинів, театрів, музеїв та інших культурних чи розважальних заходів. Нові правила можуть відрізнятися залежно від федеральної землі. Про це повідомляє міжнародне видання AP.

В Австрії скасували локдаун для вакцинованих

Австралія - фото з відкритих джерел

Деякі регіони відновлюють роботу ресторанів та готелів вже в неділю, 12 грудня, а інші, зокрема, Зальцбург пізніше цього місяця. Робота ресторанів буде обмежена до 23 годин, а маски типу FFP2 залишатимуться обов'язковими у громадському транспорті, усередині магазинів та у громадських місцях. Австрійський канцлер Карл Негаммер минулого тижня назвав ці кроки відкриттям із поясом безпеки. Кожна з дев'яти земель країни має право посилювати або послаблювати обмеження, керуючись локальною епідемічною ситуацією у регіоні.

Невакциновані громадяни, як і раніше, повинні дотримуватися всіх обмежень, запроваджених для них ще 15 листопада. Вони можуть виходити з дому лише для того, щоб вирушити на роботу або для походу до продовольчого магазину. З початку карантину кількість нових випадків зараження COVID-19 в Австрії різко впала. 10 грудня влада країни повідомила про 367,5 нових випадків зараження на 100 000 жителів у порівнянні з 1102,4 у перший день карантину в листопаді.

Нагадаємо, в Австрії зараз близько 65% громадян отримали повний курс вакцинації проти коронавірусу. Відмовляються жити в умовах локдауну: їм заборонено відвідувати культурні та розважальні заклади, кафе та ресторани, а виходити з дому — лише на роботу чи за товарами першої потреби

Загалом майже для двох мільйонів австрійців уряд влаштував життя як за локдауну. Деякі з них на вихідні виходили на акції протесту проти примусової вакцинації. У поліції щодо того, що вдаватимуться до вибіркових перевірок у громадських місцях і штрафуватимуть усіх, хто не зможе довести, що вже зробили щеплення проти коронавірусу або дати свідчення вакцинації. Рівень вакцинації населення в Австрії – 65%, – один із найнижчих у країнах Західної Європи. При цьому в Австрії зараз один із найвищих показників щоденного зараження коронавірусом з початку пандемії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини