Головна Новини Світ Австралія та Океанія В Індонезії більше сотні вакцинованих медиків захворіли на COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

В Індонезії більше сотні вакцинованих медиків захворіли на COVID-19

Десятки медпрацівників були госпіталізовані зі складним перебігом хвороби

17 червня 2021, 18:08
Поділіться публікацією:

В Індонезії понад 350 лікарів і медпрацівників, які були вакциновані препаратом Sinovac, захворіли на COVID-19. У країні занепокоєні ефективністю деяких вакцин проти інфекційних хвороб. Про це повідомляє Reuters.

В Індонезії більше сотні вакцинованих медиків захворіли на COVID-19

Медики в Індонезії. Фото: Reuters

За словами глави управління охорони здоров’я в Кудусі, у більшості медиків не спостерігалося симптомів і вони відправилися додому на самоізоляцію. Однак десятки медпрацівників були госпіталізовані до лікарні з високою температурою та утрудненим диханням.

У Кудусі борються зі спалахом більш заразного виду коронавірусу Delta, через який кількість зайнятих ліжок у лікарні перевищила 90%.

Зазначається, що медики, які захворіли, одними з перших вакцинувалися проти COVID-19 ще у січні. В Індонезійській медичній асоціації повідомляють, що майже всі вони отримали препарат Sinovac від китайської компанії.

В Індонезії занепокоєнні, наскільки ефективними будуть вакцини проти нового варіанту коронавірусу Delta, який є більш агресивним.

"Дані показають, що вони (в Кудусі) мають варіант Delta, тому не дивно, що проривна інфекція вища ніж раніше, оскільки, як ми знаємо, більшість медичних працівників в Індонезії отримали Sinovac. Ми досі не знаємо, наскільки він ефективний у реальному світі проти варіанту Delta", — сказав Дікі Будіман, епідеміолог університету Гріффіта в Австралії.

Видання "Коментарі" також писало, як в Індонезії заохочують вакцинуватися проти коронавірусу. У країні запустили оригінальну урядову програму, в рамках якої роздають курей мешканцям сільських місцевостей. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення


Новини