Головна Новини Світ Беларусь Бавовна в околицях білоруського аеродрому “Мачулищі”: Що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Бавовна в околицях білоруського аеродрому “Мачулищі”: Що відомо

Авіаінцидент трапився зранку та вночі 26 лютого - пролунала низка вибухів

26 лютого 2023, 19:19
Поділіться публікацією:

Повідомляють про вибухи на білоруському аеродромі в Мачулищах, де базуються МіГ-31К, носії гіперзвукових ракет "Кинжал". Про це інформують білоруські телеграм-канали, пишуть "Коментарі".

Бавовна в околицях білоруського аеродрому “Мачулищі”: Що відомо

В районі аеродрому “Мачулищі”, що в РБ, пролунали кілька вибухів

У дописах йдеться про те, що зранку місцеві мешканці чули два вибухи в районі аеродрому. Також є інформація від білорусів про вибух вночі. А спільнота BYPOL запевняє, що володіє інформацією про пошкодження російського транспортного літака та снігоприбиральної техніки. Місцеві ж мешканці кажуть, що там зараз зібралося багато різних військових та екіпажів ДАІ. Правоохоронці зупиняють і перевіряють абсолютно всі машини, які проїжджають повз. Окрім того, допоки правоохоронці обшукують навколишні будинки у пошуках причетних до вибухів, в чатах Мачулищів ретельно знищують всі повідомлення місцевих мешканців про вибухи, військовослужбовців та правоохоронців на вулицях.

Аеродром “Мачулищі” з початку війни проти України використовують ПКС Росії. З цього летовища регулярно здійснюються злети російського літака ДРЛВ А-50У та винищувачів Миг-31К. Звідти власне рашисти доволі часто завдають ударів по Україні.

Офіційної інформації від білоруської влади про вибухи і загалом ситуацію в районі військового аеродрому, що всього лиш за 12 кілометрів від столиці Білорусі – Мінська, поки немає.

Згодом, білоруська опозиційна організація BYPOL уточнила, що на аеродромі в Мачулищах вибухом пошкоджено російський військовий літак ДРЛО А-50. Від двох вибухів постраждали передня та центральна частини літака, пошкоджена авіоніка та радіолокаційна антена. Пошкодження серйозні, літак точно вже нікуди не полетить.

Як писали "Коментарі" раніше, останнім часом все частіше обговорюється можливість завдання ударів по військових цілях в анексованому Криму, що в перспективі може призвести не тільки до деокупації півострова, але й до поразки російської армії на півдні України. Якщо в українців з'являться ракети ATACMS, то ЗСУ можуть зруйнувати не лише військові бази країни-агресора, а й повністю знищити логістику російських окупантів, і це вкотре прискорить контрнаступ українських військ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент РФ Володимир Путін заговорив про потенційний розвал Росії.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини