Головна Новини Світ Беларусь Білорусь надіслала ноту протесту Україні через заміну прапора
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь надіслала ноту протесту Україні через заміну прапора

У заяві заявили, що мерія українського міста Дніпро не відреагувала на звернення посла Білорусі в Україну Ігоря Сокола за фактом "акту вандалізму", що стався в місті Дніпрі

10 лютого 2022, 16:17
Поділіться публікацією:

Посольство Білорусі в Україні надіслало до Міністерства закордонних справ України ноту протесту. Приводом стало те, що відбулося в Дніпрі. Про це повідомляє видання "Коментарі", посилаючись на прес-службу посольства Білорусі в Україні.

Білорусь надіслала ноту протесту Україні через заміну прапора

У Дніпрі замінили прапор Білорусі. Фото: facebook

У зверненні до центральної влади України йдеться про те, що мерія Дніпра ніяк не відреагувала на звернення посла Білорусі в Україні Ігоря Сокола, який зажадав реакції на "акт вандалізму" з державним прапором Білорусі. Тоді, за вказівками мера Дніпра Бориса Філатова, на центральній площі було вивішено прапор, який використовують опозиційні сили Білорусі, а не державний прапор країни. Так, замість червоно-зеленого прапора, який вважається у Білорусі офіційним символом країни, було піднято на флагшток біло-червоно-білий.

У Білорусі розглядають таку поведінку та відсутність реакції з боку центральної влади, як недружнє ставлення до республіки Білорусь. Більше того, Мінськ звинувачує українську владу в акті вандалізму проти державного символу Білорусі.

У заяві йдеться, що білоруська сторона чекає від України вибачень на офіційному рівні, а також повернення державного прапора країни на те місце, де він і був спочатку.

Читайте також на порталі "Коментарі" – самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вирішив взяти приклад із президента Росії Володимира Путіна, адресувавши погрози. Тільки Лукашенко поки що загрожує не вторгненням, а більшою відставкою постачання в Україну енергоресурсів, зокрема, палива. Таке попередження є вагомим з огляду на те, що за даними консалтингової групи "А-95", на Білорусь та Росію припадає 62% всього українського ринку дизпалива.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини