Головна Новини Світ Беларусь Білорусь перекидає війська та ракети до українського кордону: яка мета
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь перекидає війська та ракети до українського кордону: яка мета

Лукашенко намагається допомогти Путіну. Хоче відвернути увагу українських сил від боїв у Курській області.

11 серпня 2024, 10:35
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністр оборони Білорусі Віктор Хренін оголосив, що у Гомельський та Мозирський райони, які межують з Україною, вирушать військові частини сил спеціальних операцій. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на білоруські ЗМІ. 

Білорусь перекидає війська та ракети до українського кордону: яка мета

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко. Фото з відкритих джерел

10 серпня міністр оборони Білорусі Віктор Хренін провів брифінг з представниками місцевих ЗМІ та повідомив про посилення присутності військових угруповань поблизу українського кордону на тлі боїв у Курській області РФ.

Хренін розповів, про нарощування сил радіотехнічних військ та авіації поблизу кордону з Україною. Також очільник Міноборони Білорусі повідомив, що до Гомельського та Мозирського районів були направлені військові частини сил спеціальних операцій, сухопутних та ракетних військ, а також реактивні системи "Полонез" та комплекси "Іскандер".

На інформацію про перекидання білоруських військ відреагував керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко. За його словами, Лукашенко хоче привернути увагу України, щоб зменшити українські сили в Курській області.

"Стягування зброї зі сторони Білорусі до прикордоння — це спроба допомогти Путіну і відволікти увагу українського командування на той напрямок", — вважає Коваленко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Олександр Лукашенко порадив білорусам готуватись до нового президента. За його словами, білоруси повинні звикати, що Лукашенко не вічний і з ним усяке може статись.

Також "Коментарі" писали, що рішення Володимира Зеленського розпочати військову операцію у Курській області може стати найбільш ризикованим за усю війну в Україні. Однак, такий крок може бути нестерпним для Путіна, а його оточення переосмислить агресію Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини