Головна Новини Світ Беларусь Білорусь раптово заявила про готовність співпрацювати з НАТО, але є нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь раптово заявила про готовність співпрацювати з НАТО, але є нюанс

Режиму Лукашенка здалася агресивна риторика та дії з боку НАТО щодо Білорусі

19 січня 2024, 14:50
Поділіться публікацією:

Білорусь готова відновити "прагматичний діалог" із членами НАТО. Щоправда, не обійшлося без умов, які виставив Мінськ. Як передає портал "Коментарі", вимоги Білорусі до Альянсу озвучив міністр оборони Білорусі Віктор Хренін, пише сайт "Дзеркало".

Білорусь раптово заявила про готовність співпрацювати з НАТО, але є нюанс

Віктор Хренін. Фото: з відкритих джерел

"У проєкті доктрини (Ред. – проект нової Військової доктрини Білорусі) ми говоримо про те, що Республіка Білорусь відкрита до співпраці у військовій сфері з будь-якими державами. У тому числі й державами НАТО – ми готові відновити прагматичний діалог за умови припинення ними агресивної риторики та дій щодо нас", — заявив Віктор Хренін.

За його словами, нібито Білорусь "продемонструвала зацікавленість у відновленні впливу міжнародних організацій з безпеки, таких як ООН, ОБСЄ та інші, ефективному їхньому функціонуванню щодо запобігання та вирішення збройних зіткнень".

При цьому, додав міністр, "ворогів ми не маємо".

"У своїй політиці ми ні на кого озиратися і підлаштовуватися не збираємося. У нас є інтереси наших народів, є взаємні союзницькі зобов'язання. І лише ці фактори стоятимуть на чолі наших рішень та дій, як самостійно, так і в рамках Союзної держави", – додав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав поправки до закону про президента, які, зокрема, гарантують йому недоторканність, довічну охорону та право на державну нерухомість після відставки.

Також видання "Коментарі" повідомляло – до Білорусі привезли групу депортованих українських дітей: Лукашенко влаштував шоу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини