Головна Новини Світ Беларусь Білорусь стягує війська і техніку на кордон з Україною: що вже там знаходиться
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь стягує війська і техніку на кордон з Україною: що вже там знаходиться

Білорусь, починаючи з 10 серпня, перекидає військових і техніку на кордон з Україною

23 серпня 2024, 19:43
Поділіться публікацією:

Білорусь перекинула щонайменше тисячу своїх військових до Гомельської області, що межує з Україною, після початку операції ЗСУ в Курській області Росії. Про це повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн" у Telegram.

Білорусь стягує війська і техніку на кордон з Україною: що вже там знаходиться

Перекидання техніки в РБ

Аналітики ресурсу зазначають, що з 10 серпня білоруські військові підрозділи, включаючи Збройні сили та Військово-повітряні сили, почали переміщуватися до Гомельської області, яка знаходиться на кордоні з Україною.

За інформацією "Беларускі Гаюн", причиною цього переміщення стала ситуація в Україні та Курській області РФ. На даний момент, поблизу українського кордону сконцентровано угруповання чисельністю щонайменше тисяча осіб.

Згідно з повідомленням Telegram-каналу, в Гомельську область було направлено кілька вертольотів і штурмовиків, а також підрозділи, оснащені БТРами, танками та зенітно-ракетними комплексами С-300ПС.

При цьому відомо, що раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв, що Республіка Білорусь перекинула майже третину своєї армії до кордону з Україною через начебто наявність там понад 120 тисяч українських військових. Білоруський лідер також вважає, що українські війська зосереджені на кордоні з Білоруссю через побоювання нового наступу з боку Росії через білоруську територію. Лукашенко підкреслив, що не може дозволити собі вивести війська з цієї території, оскільки "йде війна". Він також скаржився на буцімто постійні порушення білоруського кордону українськими безпілотниками, які рухаються на північ, можливо, в напрямку Санкт-Петербурга.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що кремлівський диктатор Путін хоче врешті втягнути Білорусь у війну з Україною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/Hajun_BY/8040

Новини