Головна Новини Світ Беларусь Білорусь відправила на кордон з Польщею солдатів: що відомо про ситуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь відправила на кордон з Польщею солдатів: що відомо про ситуацію

Ситуацію на кордоні вивчають польські спецслужби

24 вересня 2021, 12:55
Поділіться публікацією:

За повідомленнями прикордонної служби Польщі, біля кордону виявили білоруських солдатів, що не є прикордонниками. Про це повідомляє Польське радіо.

Білорусь відправила на кордон з Польщею солдатів: що відомо про ситуацію

Прикордонники помітили військових на кордоні Білорусі, фото Twitter

Як розповів речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Станіслав Жарин, біля кордону з Польщею виявлено білоруських солдатів інших підрозділів. Серед них польські прикордонники виявили військових повітряно-десантних підрозділів, військовослужбовців ОMOН, з них деякі ходили зі снайперськими гвинтівками.

Така поява силовиків на кордоні занепокоїла польську владу, адже заявлені військові навчання завершилися 17 вересня. На польсько-білоруському кордоні з початку вересня введено надзвичайний стан. Відповідне розпорядження підписав президент Анджей Дуда. Поки що стан введено на місяць.

За словами речника, ситуація на кордоні з Білоруссю напружена, адже після завершення навчань Білорусь відправила на кордон силовиків з бойових підрозділів.

Крім того, польські прикордонники щодня фіксують по 200 спроб незаконного перетину кордону нелегалами. За словами Станіслава Жарина, офіційні білоруські структури перевозять групи мігрантів до кордону й у Польщі є докази.

Як повідомляв портал "Коментарі", на кордоні між Білоруссю та Польщею виявили тіла людей. Серед них жінка з Іраку. Тіла трьох людей офіцери Прикордонної служби Польщі виявили 19 вересня.

У повідомленні Прикордонної служби Польщі йдеться, що на місце прибули слідчі. Тіла відправлено на судово-медичну експертизу для встановлення причин смерті. Про те, хто ці загиблі не повідомляється. Відомо, що розслідування смерті загиблих буде займатися польська прокуратура.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.polskieradio.pl
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини