Головна Новини Світ Беларусь Білорусь вислала консула Польщі: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь вислала консула Польщі: яка причина

Дипломатична ситуація між Польщею та Білоруссю загострилася

6 січня 2022, 10:02
Поділіться публікацією:

У Міністерстві закордонних справ (МЗС) Польщі прокоментували ситуацію з консулом, якого днями вислали з Білорусі. Про це повідомляє Європейська правда.

Білорусь вислала консула Польщі: яка причина

У Білорусі вислали консула Польщі, фото з відкритих джерел

За словами речника відомства Лукаша Ясіни, наразі польські дипломати вживають заходів для того, щоб прояснити ситуацію та з'ясувати усі обставини. Крім того, МЗС Польщі ще відкликало тимчасового повіреного у справах Польщі, що перебував в Мінську.

Про висланого консула відомо, що він був працівником Генерального консульства Польщі в Бресті. Як повідомив речник міністерства закордонних справ Білорусі Анатолій Глаз, польський консул начебто допомагав уникнути відповідальності поляку, що спричинив ДТП з летальними наслідками. В Білорусі розслідується кримінальна справа за фактом смертельної аварії. У МЗС Польщі очікують на роз'яснення ситуації з боку сусідньої країни.

Як повідомляв портал "Коментарі", російські війська можуть з'явитися й біля північного кордону України, де вона межує з Білоруссю. Взимку 2022 року війська Лукашенка та Путіна знову розпочнуть спільні військові навчання. Наразі точних дат не повідомляють, однак раніше планувалося, що навчання мали розпочатися з лютого й проходити у два етапи з перервами.

Також ми писали, що Польща розпочне будівництво стіни від східних сусідів. У польському уряді заговорили про необхідність продовжити роботу з укріплення своїх східних кордонів. Влада почала будівництво стіни на кордоні із Білоруссю, а тепер заявляє, що хоче продовжити зведення захисної споруди і на польсько-українському кордоні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини