Головна Новини Світ ЄС Польща будуватиме стіну від України: чому поляки замуровують кордон
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща будуватиме стіну від України: чому поляки замуровують кордон

Польща готується будувати стіну не лише на кордоні з Білоруссю, але й з Україною

24 грудня 2021, 13:25
Поділіться публікацією:

У польському уряді заговорили про необхідність продовжити роботу з укріплення своїх східних кордонів. Влада почала будівництво стіни на кордоні із Білоруссю, а тепер заявляє, що хоче продовжити зведення захисної споруди і на польсько-українському кордоні. Про це повідомляє RMF.24.

Польща будуватиме стіну від України: чому поляки замуровують кордон

Прапор Польщі. Фото з відкритих джерел

Прем’єр-міністр Польщі Ярослав Качинський дещо занепокоєний можливою агресією Росії і тому розглядає варіант, що стіну, яку зводять на кордоні з Білоруссю невдовзі продовжать вздовж і спільного українського кордону.

"Я не виключаю, що ту прикордонну дамбу, що ми вже будуємо, необхідно буде зміцнити і продовжити до кордону з Україною. У нас є інформація, отримана від наших спецслужб. Тому ми готуємось до різних варіантів, але сьогодні не має чіткої вказівки. Все вступило в нову фазую. Польща має бути готовою до років неспокою та агресії", — сказав польським журналістам Ярослав Качинський.
Нагадаємо, у Польщі нещодавно почалося будівництво стіни на кордоні з Білоруссю. Згідно проекту, захисне спорудження має висоту 2,5 метри. На думку польської влади, воно може дещо стримати наступ нелегальних мігрантів і полегшити роботу прикордонників.

Також у інтерв’ю журналістав прем’єр-міністр Польщі Ярослав Качинський висловив припущення щодо можливого нападу Росії на Україну. Він вважає, що якщо таке рішення російська влада прийме, то воно є вкрай нераціональним. Однак, і те, що Європа не сприумає серйозно наміри Росії, є теж неправильним.

Читайте також: Наближається перезавантаження Білорусі: як це може торкнутися України




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини