Головна Новини Світ Беларусь Білорусь висловила готовність стати посередником у вирішенні Нагірно-Карабахського конфлікту
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь висловила готовність стати посередником у вирішенні Нагірно-Карабахського конфлікту

МЗС Білорусі пропонує врегулювати конфлікт в тому числі в рамках Мінської групи

28 вересня 2020, 17:28
Поділіться публікацією:

Білорусь висловила готовність виступити посередником у врегулюванні конфлікту між Азербайджаном і Вірменією. Про це повідомляє МЗС Білорусі.

Білорусь висловила готовність стати посередником у вирішенні Нагірно-Карабахського конфлікту

Фото: aravot-ru.am

Зовнішньополітичне відомство країни висловило стурбованість різкою ескалацією обстановки в зоні нагірно-карабахського конфлікту. Представники диппредставництва закликають обидві сторони збройного конфлікту "відмовитися від застосування зброї і знайти способи мирного врегулювання ситуації".

"Людські життя безцінні, тому вкрай важливо докласти всіх зусиль для збереження миру і спокою в регіоні", — підкреслили вони.

У свою чергу, МЗС Білорусі висловив готовність виступити посередником у просуванні діалогу сторін у будь-якому прийнятному для них форматі.

Раніше "Коментарі" писали , що вчора, 27 вересня в Нагірному Карабасі почалися бойові дії. Баку повідомив, що вірменські сили обстріляли азербайджанські позиції і населені пункти, і оголосив про контрнаступ. Єреван заявив, що Азербайджан першим напав на невизнану республіку.

У 1991 році Нагірний Карабах, будучи в складі Азербайджану, більшість населення якого складали вірмени, проголосив незалежність від країни. Утримуючи регіон силою, Азербайджан застосував тоді зброю. Три роки по тому, Азербайджан, Вірменія і Нагірно-Карабахська Республіка за посередництва Росії підписали протокол про перемир'я. Однак ескалація військового конфлікту періодично повертається.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини