Головна Новини Світ Беларусь Білорусь заявила про обстріл прикордонної території з боку України
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь заявила про обстріл прикордонної території з боку України

Обстріляний прикордонний знак білоруські прикордонники виявили біля прикордонної застави "Сварині"

15 вересня 2021, 16:18
Поділіться публікацією:

Білоруське КДБ виявило обстріляний прикордонний знак біля прикордонної застави "Сварині" і повідомляють про обстріл з боку України, повідомляється на сайті прикордонного комітету Білорусі.

Білорусь заявила про обстріл прикордонної території з боку України

Прикордонний знак, фото прикордонного комітету Білорусі

Примітно, що інцидент стався ще 11 вересня на ділянці Пінського прикордонного загону. Прикордонники під час огляду виявили пошкодження прикордонного стовпа. Постраждав Державний герб Білорусі у вигляді пробоїн і дробу. Білоруські силовики припускають, що постріл був здійснений з мисливської рушниці.

Висновок про те, що обстріл здійснили з території нашої країни зробили з проведеної зустрічі з українською стороною. З ким саме говорили не уточнюють.

За даними фактами в Білорусі почали розслідування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на кордоні Білорусі з Україною СБУ виявила арсенал зброї. Неподалік від селища Бутово в Рівненській області спецназівці знайшли дві реактивні протитанкові гранати РПГ-26, вісім ручних гранат РДГ-5 з запалами до них, п'ять кілограмів вибухової речовини, два магазини до АК-74 і 170 патронів. Все це виявили в ході відпрацювання прикордонної смуги держкордону України. Всі вилучені кошти спецназівці направили на експертизу.

Також в Росії оцінили можливість інтеграції з Білоруссю. Спікер Кремля Дмитро Пєсков вважає теоретично можливої політичну інтеграцію Російської Федерації і Білорусі. За словами прессекретаря Путіна, це питання будуть обговорювати, якщо він буде відповідати інтересам двох держав. При цьому представник російського президента також додав, що для реалізації 28 програм, які узгодили на зустрічі глава Кремля з його білоруським колегою Олександром Лукашенком, необхідна "титанічна робота" і прийняти багато підзаконних актів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини