Головна Новини Світ Беларусь Білорусь заявила, що введе санкції у відповідь: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь заявила, що введе санкції у відповідь: що відомо

Білорусь введе санкції проти країн Євросоюзу

7 грудня 2021, 10:25
Поділіться публікацією:

У Білорусі заборонять продаж деяких європейських товарів. Таку відповідь готові дати в Мінську на санкції Євросоюзу. Про це пише Euronews.

Білорусь заявила, що введе санкції у відповідь: що відомо

Олександр Лукашенко, фото з Twitter

Лідер Білорусі Олександр Лукашенко вирішив вводити обмеження в країні після того, як Євросоюз, Великобританія, США та Канада одночасно ухвалили нові санкційні списки, до яких включено білоруських чиновників та підприємства. Санкції були запроваджені й щодо авіакомпаній Білорусі через їх сприяння збільшенню нелегальної міграції до ЄС. Тепер в країнах Заходу заморозили активи тих, хто потрапив в санкційний список.

Раніше в Брюсселі наголошували, що президент Білорусі Олександр Лукашенко веде "гібридну війну" й сприяє дестабілізації ситуації в країнах Євросоюзу через пропуск мігрантів до кордонів ЄС. Британія також заявила, що ввела санкції проти восьми білоруських осіб, яких вважають відповідальними за репресії та порушення прав людини. У США ввели санкції проти 32 фізичних і юридичних осіб у Білорусі.

Керівництво Білорусі заперечує звинувачення та вважає, що країни ЄС мали б забезпечити безпечний проїзд для мігрантів з Африки та Азії. В Міністерстві закордонних справ Білорусі заявили, що запроваджені санкції "незаконні" та підривають суверенітет Білорусі, погіршуючи добробут білорусів.

Втім, Білорусі допомагає Російська Федерація. Серед "дружніх жестів": дозволи продавати білоруські товари в Росії, кредитування, продаж Білорусі нафту і газ за значно меншими цінами. За словами незалежного аналітика Валерія Карбалевича, Лукашенко готовий посилювати конфронтацію із Заходом і бути в авангарді планів Кремля, бо Москва платить за антизахідну риторику Мінська. Тому значної шкоди білоруська економіка не отримає.

Як повідомляв портал "Коментарі", під санкції потрапив син Лукашенко. Канада та США запровадили новий санкційний список.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини