Головна Новини Світ США Під санкції потрапив син Лукашенко: що відомо про новий санкційний список
commentss НОВИНИ Всі новини

Під санкції потрапив син Лукашенко: що відомо про новий санкційний список

США та Канада ввели обмеження для демонстрації незадоволення діями Білорусі

3 грудня 2021, 09:11
Поділіться публікацією:

Проти громадян та компаній Білорусі Сполучені штати та Канада ввели новий пакет санкцій. До санкційного списку потрапив син президента Дмитро Лукашенко. Про це повідомляє "Дождь" з посиланням на Мінфін США.

Під санкції потрапив син Лукашенко: що відомо про новий санкційний список

У США та Канаді ввели санкції проти Білорусі, фото з відкритих джерел

До списку включили 20 громадян, 12 компаній, два літаки Іл-76 "Трансавіакспорту" та вертоліт "Словкалія". Відомо, що під санкції підпадають працівники державних органів, Міністерства внутрішніх справ, один депутат парламенту, син президента Дмитро Лукашенко, який очолює центральну раду "Президентського спортивного клубу" й є членом Національного олімпійського комітету Білорусі.

Санкції накладуть на такі компанії: "Агророзквіт", "Белтехекспорт", "Славкалій", "Центркурорт", Білоруську калійну компанію, авіакомпанію "Трансавіаекспорт", "Президентський спортивний клуб", "Гардсервіс", "Пеленг", "140 ремонтний завод" та "Агат".

Повідомляється, що санкції наклали на фізичних осіб через те, що вони допомагали мігрантам добиратися до кордону з Польщею та Литвою, а також причетні до порушення прав людини та демократії.

Санкції проти фізичних осіб передбачають: блокування їх активів на території США, їм не можна проводити будь-які фінансові операції із американцями. Буде заблокована робота об'єктів, частку власності яких мають особи з санкційного списку.

Американські компанії не зможуть підписувати нові угоди з тими підприємствами, які включені в список, і їх дочірніми компаніями.Також американцям заборонено проводити операції з білоруськими держоблігаціями, терміном погашення яких становить понад 90 днів й які випустили пізніше 2 грудня. 

Як повідомляв портал "Коментарі", США посилили тиск на Білорусь.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини