Головна Новини Світ Беларусь Білоруська економіка страждає: як на державу вплинули санкції США
commentss НОВИНИ Всі новини

Білоруська економіка страждає: як на державу вплинули санкції США

Лукашенко каже, що білоруська економіка знаходиться під безпрецедентним зовнішнім тиском

3 грудня 2021, 13:04
Поділіться публікацією:

Олександр Лукашенко заявив у п’ятницю, 3 грудня, що економіка держави зазнала безпрецедентного зовнішнього тиску через день після того, як Сполучені Штати та їхні союзники ввели санкції проти десятків фізичних і юридичних осіб у Білорусі. Про це повідомляє Reuters.

Білоруська економіка страждає: як на державу вплинули санкції США

Олександр Лукашенко - фото з відкритих джерел

Останній раунд санкцій мав на меті суттєво посилити тиск на Лукашенка, якого західні уряди звинувачують у фальсифікації президентських виборів, наказі масового придушення опозиції та відштовхуванні близькосхідних мігрантів до кордону з Польщею – усе це він заперечує. 

"Наша економіка знаходиться під зовнішнім тиском безпрецедентного масштабу і глибини", — цитує Лукашенка державне інформаційне агентство Білорусі.

Лукашенко заявив, що Білорусі вдалося зберегти економічне зростання. Минулого року економіка скоротилася на 0,9%, а Світовий банк очікує її зростання на 1,2% у 2021 році, згідно з прогнозами у жовтні.

За словами Лукашенка, влада Білорусі має забезпечити зниження інфляції до 6% у 2022 році з 10,5% на 1 листопада.

"Ми плануємо мати однозначну інфляцію на рівні 6% у 2022 році", – сказав Лукашенко.

Акції світових виробників калію зросли в четвер, 2 грудня, після санкцій проти Білоруської калійної компанії (БКК), яка є експортером білоруського державного виробника калію "Беларуськалій" і основного валютного підприємства Мінська. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", проти громадян та компаній Білорусі Сполучені штати та Канада ввели новий пакет санкцій. До санкційного списку потрапив син Олесандра Лукашенка Дмитро Лукашенко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини