Головна Новини Світ Беларусь Білоруська опозиція вимагає вивести російські війська з країни: що планують робити
commentss НОВИНИ Всі новини

Білоруська опозиція вимагає вивести російські війська з країни: що планують робити

Білоруська опозиція заявила, що через ООН вимагатиме вивести російські війська з Білорусі

21 лютого 2022, 15:25
Поділіться публікацією:

Опозиційні сили Білорусі будуть вимагати, аби якнайшвидше Рада Безпеки ООН розглянула питання негайного виведення російської армії з території Білорусі. Більше того, в офісі Світлани Тихановської заявили про те, що Лукашенко втратив контроль за країною. Про це йдеться в оприлюдненій заяві офісу Тихановської в Instagram, передає портал "Коментарі".

Білоруська опозиція вимагає вивести російські війська з країни: що планують робити

Світлана Тихановська. Фото з відкритих джерел

В офісі Світлани Тихановської заявили, що перебування на території Білорусі російських військ ставить під загрозу безпеку громадян країни. У заяві йдеться і про те, що перебування армії РФ порушує міжнародне право та Конституцію країни. 

"Білорусь втягують у чужу війну і перетворюють на країну-агресора. Лукашенко розплачується за підтримку Кремля суверенітетом — і зараз ми бачимо наслідки. Попри всі запевнення режиму, після 20 лютого російські війська не виведуть із Білорусі. Це означає, що білорусів увесь час обманювали, а Лукашенко втратив самостійність в ухваленні рішень. Адже через нього Білорусь втрачає суб'єктність, а білоруси — контроль над власною країною", — йдеться у заяві.

Тому опозиційні сили Білорусі заявили про свій намір винести питання виведення російських військ з Білорусі на засідання Ради Безпеки ООН. 
Раніше "Коментарі" писали про те, що Білорусь заявила у понеділок, 21 лютого, що виведення російських військ з її території значною мірою залежатиме від того, чи відведе НАТО свої сили поблизу Білорусі та Росії, відкриваючи можливість їх перебування там на невизначений термін. Нагадаємо, навчання на півночі від України мали завершитися у неділю, 20 лютого, але натомість Мінськ оголосив, що вони будуть продовжені, посилаючись на посилення військової активності поблизу Білорусі та Росії.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини