Головна Новини Світ Беларусь Бойовики "ЛНР" хочуть від Білорусі видачі Протасевича для суду: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойовики "ЛНР" хочуть від Білорусі видачі Протасевича для суду: що відомо

Російські окупанти заявляють, що вже повним ходом співпрацюють із білоруським слідством щодо затриманого опозиціонера

11 червня 2021, 16:41
Поділіться публікацією:

Справа білоруського опозиційного журналіста Романа Протасевича наробила чимало галасу в усьому світі. Попри це, хлопець продовжує перебувати у стінах мінської в'язниці, а окупаційна влада т.зв. "ЛНР" планує його екстрадицію, щоб судити за своїми законами. Таку інформацію повідомляє пропагандистський ресурс "РИА Новости".

Бойовики "ЛНР" хочуть від Білорусі видачі Протасевича для суду: що відомо

"ЛНР" хоче судити Протасевича на своїй території. Колаж: 24 канал

За словами представника "ЛНР" Родіона Мірошника, їх місцеві правоохоронні органи вже почали слідчу роботу над імовірно скоєними Протасевичем злочинами. Судячи з усього, зараз намагаються залагодити всі моменти стосовно документів, а потім спробують домогтися можливості влаштувати затриманому опозиціонеру допит.

Як відомо, проросійські бойовики в ОРДЛО "пожвавилися" щодо особистості Романа Протасевича, коли зайшла мова про його ймовірну участь у війні на Донбасі. Як виявилося, він боровся за територіальну цілісність України в складі відомого вітчизняного полку "Азов".

При цьому в самопроголошеній "ЛНР" переконані, що судити затриманого білоруса варто саме на території окупованих Росією територією. Як каже Родіон Мірошник, "претензій" досить не тільки у їх "влади", а й у сусідній "ДНР".

Також представник бойовиків переконаний, що разом із Протасевичем за нібито "злочини" проти армії "Л-ДНР" повинні відповісти й інші члени "Азова". До слова, будь-яка символіка цього військового підрозділу заборонена і вважається екстремістською в Росії.

Відзначимо, що згідно з білоруськими законами Роман Протасевич може отримати значний тюремний термін — від мінімум 20 років ув'язнення і навіть до довічного. Утім, де саме буде проходити судовий процес над затриманим опозиціонером, поки невідомо.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, як експерти поставилися до недавнього інтерв'ю Протасевича провладному білоруському телеканалу. Про що свідчать різні висловлювання білоруса, а також ознаки тортур, дізнавайтеся в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете прочитати про те, наскільки реальною, на думку фахівців, є можливість передачі Романа Протасевича лукашенківським режимом в "ЛНР".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини