Головна Новини Світ Беларусь До Білорусі прибув літак, який наводить на цілі російські винищувачі: що відбувається (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

До Білорусі прибув літак, який наводить на цілі російські винищувачі: що відбувається (ВІДЕО)

Українцям 14 грудня не варто ігнорувати сигнали повітряної тривоги

14 грудня 2022, 15:46 comments12798
Поділіться публікацією:

14 грудня  на територію Білорусі зайшов літак дальнього радіолокаційного виявлення військово-космічних сил РФ. Саме вони наводять на цілі винищувачі-ракетоносії РФ. Про це повідомляє Telegram-канал "Беларускі Гаюн". 

 До Білорусі прибув літак, який наводить на цілі російські винищувачі: що відбувається (ВІДЕО)

Літак дальнього радіолокаційного виявлення військово-космічних сил РФ (фото з відкритих джерел)

"Борт ДРЛВ А-50У ВКС РФ "Сергей Атаянц" із реєстраційним номером RF-93966 зайшов на посадку на аеродром у Мачулищах приблизно о 14:27 за київським часом", — йдеться у повідомленні аналітиків.

Фахівці з білоруської моніторингової групи наголошують, що саме такий російський борт під під номером RF-93966 вже прилітав до Білорусі у лютому 2022 року.

 Відтак, 14 грудня українці не мають ігнорувати сигнали повітряної тривоги. Адже саме такого типу літаки РФ використовує, щоб надавати точки для ударів пілотам російських винищувачів.

 Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що з боку Білорусі знову неспокійно. Міноборони Республіки Білорусь (РБ) розпочало раптову перевірку бойової готовності збройних сил. Крім того, в РБ злітаються російські винищувачі МіГ-31К — носії гіперзвукових ракет "Кинжал". Генерал-лейтенант, колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ (2006-2010 рр.) Ігор Романенко нагадує, що з РБ у нас – досить протяжний кордон, що становить понад тисячу кілометрів. За його словами, головна наразі проблема – стан постійної загрози відкриття північного фронту, що змушує нас тримати там значні сили та засоби. З цією метою білоруською армією проводяться постійні навчання (з весни), а тепер оголошено ще й чергову перевірку боєздатності. Водночас, продовжує експерт, кількість власне білоруських боєготових військовослужбовців – 6-7 батальйонних тактичних груп (кожна БТГ – від 800 до 1000 осіб). Навіть якщо розбивати їх 50 на 50 росіян, це не ті сили, з якими можна йти у відкриту атаку на Україну.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/Hajun_BY/5953
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини