Головна Новини Світ Беларусь До Білорусі прилетів військовий літак з Китаю: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

До Білорусі прилетів військовий літак з Китаю: яка причина

Білорусь прийняла китайських солдатів, які проведуть спільні військові навчання.

7 липня 2024, 08:40
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Китайський військовий літак вперше прилетів до Білорусі. Літак приземлився на військовому аеродромі "Барановичі" та привіз кілька китайських військових підрозділів. Офіційна мета заходу – спільні військові навчання Китаю та Білорусі.

До Білорусі прилетів військовий літак з Китаю: яка причина

Китайські військові прибули в Білорусь. Фото з відкритих джерел

Пресслужба Міністерства оборони Білорусі повідомила, що військовослужбовці Народно-визвольної армії Китаю здійснили успішну посадку на аеродромі "Барановичі". Метою візиту китайських військових стали спільні "антитерористичні тренування".

"Спільне тренування дозволить обмінятися досвідом, провести злагодження білоруських та китайських підрозділів, створити основу для подальшого розвитку білорусько-китайських відносин у сфері спільної підготовки військ", — повідомляється в заяві Міноборони Білорусі.

Моніторинговий проєкт "Білоруський гаюн" також вказує на присутність китайських військових на аеродромі "Барановичі". За їх інформацією, першим елементом для навчань стало вивчення англійської мови серед військових 61-ї винищувальної авіабази, щоб розуміти "китайську англійську" під час спільної роботи з військовослужбовцями з КНР, а також покращеній взаємодії з росіянами.

Спільні військові навчання Білорусі та Китаю пройдуть у період з 8 по 19 липня 2024 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що білоруський диктатор Олександр Лукашенко потрапив у міжнародний скандал. Після його звинувачень євреїв у корупції в Білорусії, ізраїльський міністр закордонних справ Ісраель Кац назвав слова Лукашенка обурливими та антисемітськими.

Також "Коментарі" писали про несподівану заяву Лукашенка на одному з молочних підприємств у Білорусі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини