Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко потрапив у міжнародний скандал: що сказав білоруський диктатор
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко потрапив у міжнародний скандал: що сказав білоруський диктатор

Олександр Лукашенко звинуватив євреїв у корупції в Білорусі. В Ізраїлі відреагували та назвали слова білоруського диктатора антисемітськими.

17 червня 2024, 09:40 comments2026
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Олександр Лукашенко організував "антикорупційну нараду", де обговорив питання діяльності протизаконних угрупувань. Під час свого виступу білоруський диктатор показав список осіб, які нібито причетні до корупції та наголосив на їх єврейських коріннях. На такі заяви відреагували в Ізраїлі та назвали заяви Лукашенка антисемітизмом.

Лукашенко потрапив у міжнародний скандал: що сказав білоруський диктатор

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко. Фото з відкритих джерел

Олександр Лукашенко звинуватив євреїв у привілейованості, через яку вони нібито підвищують рівень корупції в Білорусі.

"Вибачте, я не вважаю себе антисемітом, але більш ніж половина з них євреї. У них якась особлива, привілейована роль, що вони крадуть і не думають про своє майбутнє? Чи мають вони привілеї? Всі народи, які проживають в Білорусі, повинні бути рівноправними: євреї, білоруси, українці, росіяни і поляки", – сказав Лукашенко.

На критичні заяви лідера Білорусі відреагував міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац, який назвав такі висловлювання "неприйнятними, обурливими та явно антисемітськими".

Лукашенко не вперше негативно висловлюється про євреїв. У 2017 році він звинуватив їх у перетворені Бобруйська на "свинарник", а у 2021 році заявив про розумних людей у Вірменії, через те, що там "немає жодного єврея".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що ніколи не поїде до Білорусі поки цю країну очолює Олександр Лукашенко.

Також "Коментарі" писали про президента Польщі Анджея Дуду, який назвав Лукашенка ганебним та маріонеткою в руках Путіна. За словами польського лідера білоруський диктатор співучасник агресивної війни Росії проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини