Головна Новини Світ Беларусь До Мінська прилетіли міжнародні експерти: як відбувається розслідування затримання Протасевича
commentss НОВИНИ Всі новини

До Мінська прилетіли міжнародні експерти: як відбувається розслідування затримання Протасевича

Міжнародна організація цивільної авіації проводить розслідування посадки літака Boeing 737

23 серпня 2021, 20:50
Поділіться публікацією:

До Білорусі прибули члени групи ICAO — Міжнародної організації цивільної авіації. Про це повідомляють в прес-службі Міністерства транспорту і комунікацій Білорусі.

До Мінська прилетіли міжнародні експерти: як відбувається розслідування затримання Протасевича

Затримання Протасевича в Білорусі, фото Onliner.by

У аеропорту Мінська 23 серпня на робочій нараді зустрілися члени Міжнародної організації з міністром транспорту та комунікацій Білорусі та директорами авіаційних компаній.

Розслідування факту посадки літака Boeing 737 в аеропорту Мінська, під час якого було затримано Романа Протасевича, триватиме до листопада. 

За словами міністра транспорту Білорусі, вони відкриті до діалогу та нададуть необхідні дані, бо зацікавлені в об'єктивному розслідуванні. Міністр також наголосив, що авіаційна безпека в Білорусі на вищому рівні.

"Авіаційна влада Білорусі відкрита для діалогу і готова надати всебічну допомогу експертам. Департамент по авіації вживає всіх необхідних заходів, щоб забезпечити авіаційну безпеку в рамках взятих на себе 28 років тому зобов'язань перед міжнародною спільнотою цивільної авіації та пасажирами", — сказав директор Департаменту по авіації Артем Сікорський.

За словами керівника групи ICAO Сільвена Лефойера, групі, що розслідує інцидент, потрібно уточнити деякі деталі та зібрати додаткову інформацію.

Міжнародна організація проводить розслідування з приводу посадки літака, на якому летів Роман Протасевич. Члени організації протягом чотирьох днів, з 23 до 27 серпня, мають опитати працівників аеропорту, авіаперевізника "RyanAir" та надати звіт про роботу до листопада 2021 року.

Нагадаємо, що опозиціонера Протасевича було затримано 23 травня 2021 року в аеропорту, коли літак посадили нібито через замінування. Наразі він перебуває під домашнім арештом.

Як повідомляв портал "Коментарі", проти дівчини Шишова відкрили кримінальне провадження. Білорусці загрожує позбавлення волі строком на 5 років. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини