Головна Новини Світ Беларусь «Двоє людей моїх»: Лукашенко назвав ймовірних кандидатів на пост президента Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

«Двоє людей моїх»: Лукашенко назвав ймовірних кандидатів на пост президента Білорусі

Про головну опозиціонерку Світлану Тихановську Лукашенко не згадав

19 березня 2021, 18:48
Поділіться публікацією:

Президентська влада в Білорусі може змінитися тільки після чергових виборів. Про це під час перебування на підприємстві "Молочный мир" повідомив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, пише TYT. BY.

«Двоє людей моїх»: Лукашенко назвав ймовірних кандидатів на пост президента Білорусі

Лукашенко пообіцяв, що в Білорусі будуть й інші президенти. Фото: ТАСС

Спілкуючись із працівниками організації, Лукашенко запевнив, що його родичі, в тому числі сини, у високу політику не підуть. Разом із цим політик зазначив, що Білорусі потрібні "розумні люди, які знають своїй країні ціну".

"Мої діти після мене не будуть президентами, — зазначив Лукашенко. — Ось у мене тут двоє людей моїх, вони можуть брати участь в президентських виборах, будуть міцними кандидатами".

Йдеться про генерал-лейтенанта Юрія Караєва і нинішнього голову Гродненського обласного виконавчого комітету Володимира Караніка.

Караєв у 2019-2020 роках був головою білоруського Міністерства внутрішніх справ. У жовтні 2020 року отримав посаду помічника президента — інспектора по Гродненській області. Під час протестів білорусів влітку минулого року контролював роботу правоохоронних органів і вважав "мінімальне насильство" нормальним, щоб зберегти громадський порядок.

Володимир Каранік до призначення в облвиконком Гродно понад рік очолював білоруське МОЗ. Також відзначився тим, що під час протестів був на боці міліціонерів, а не учасників акцій. Всіляко заперечував жорстокість держструктур під час повстання і називав подібні вислови підміною понять.

Під час виступу Олександр Лукашенко не згадав колишню конкурентку Світлану Тихановську. Це може означати, що в якості можливої кандидатки на наступних президентських виборах політик її не розглядає. При цьому Лукашенко запевнив білорусів, що в країні обов'язково будуть інші президенти, крім нього.

У Тихановської на це поки ніяк не відреагували. Але разом з цим команда опозиціонерки веде боротьбу за оголошення нових президентських виборів, як повідомлялося в офіційному Telegram-каналі політика. Так, спецпредставник Світлани Тихановської з виборів Олександр Шлик вже представив громадськості проекти рішень, які покликані зробити волевиявлення білорусів максимально чесними. Це повинно допомогти вивести країну з політичної кризи, вважають опозиціонери.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що Тихановська може бути пов'язана з США, що відобразитися на нових "сюрпризи" для Лукашенка. Детальніше читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі можна дізнатися, яким чином Олександр Лукашенко може постраждати від накладених на Віктора Медведчука санкцій РНБО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини