Головна Новини Світ Беларусь ЄС поставив ультиматум Лукашенку - в іншому випадку санкції продовжать діяти
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС поставив ультиматум Лукашенку - в іншому випадку санкції продовжать діяти

ЄС виступив із заявою з нагоди першої річниці фальсифікованих виборів президента Білорусі

8 серпня 2021, 13:52
Поділіться публікацією:

Європейський Союз (ЄС) оприлюднив заяву з нагоди річниці сфальсифікованих виборів президента Білорусі, закликавши режим Лукашенка почати діалог з громадянами. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляє "Європейська правда", цитуючи заяву високого представника Жозепа Борреля від імені ЄС.

ЄС поставив ультиматум Лукашенку - в іншому випадку санкції продовжать діяти

Олександр Лукашенко. Фото: u-f.ru

Фактично в цій заяві чиновник Європейського Союзу озвучив єдиний можливий шлях по зняттю санкцій Брюсселя з Білорусії. Існує тільки один спосіб закінчити затяжну кризу — це почати Лукашенку діалог з білоруським народом, почути думку незгодних з його політикою.

Тиск ЄС припиниться тільки в тому випадку, якщо Білорусь знову почне сповідувати принципи демократії, коли влада Білорусі почне рахуватися з правами людини. Європейський Союз чекає від режиму Лукашенка звільнення понад 600 опозиціонерів, які нині кинуті режимом за ґрати, а також оголошення чесних і демократичних виборів під наглядом ОБСЄ. Про це йдеться в заяві.

Також у ЄС запевняють, що, як тільки прийдуть позитивні новини з Мінська, Брюссель готовий виконати всі свої зобов'язання, зокрема про допомогу в економічному плані. Європейський Союз зобов'язується допомагати з реформуванням інститутів, сприяти у створенні нових робочих місць з гідною заробітною платою, в тому числі шляхом Комплексного плану економічної допомоги до 3 млрд євро для демократичної Білорусі.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Мінську вирішили, як відповісти на санкції України, Польщі та Литви. Для початку там приберуть усі товари цих країн з полиць у торгових мережах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини