Головна Новини Світ Беларусь Єврокомісія ввела санкції проти банків Білорусі та поповнила санкційний список
commentss НОВИНИ Всі новини

Єврокомісія ввела санкції проти банків Білорусі та поповнила санкційний список

Європейська комісія запровадила нові санкції про Росії та Білорусі

9 березня 2022, 16:55
Поділіться публікацією:

Запроваджуються нові санкції та обмежувальні заходи щодо Білорусі, з території якої їдуть російські війська до України. Про це повідомляється в прес-службі Європейської комісії.

Єврокомісія ввела санкції проти банків Білорусі та поповнила санкційний список

Фото ілюстративне / Pixabay

"Щодо Білорусі, ці нові поправки вводять обмеження надання послуг SWIFT Белагропромбанку, Банку Дабрабит, Банку розвитку Республіки Білорусь, а також їх білоруським дочірнім компаніям, заборону операцій з Центральним банком Білорусі, операцій, що пов’язані з управлінням резервами або активами чи наданням державного фінансування торгівлі та інвестицій в Білорусь. З 12 квітня 2022 року заборонити розміщення та надання послуг щодо акцій білоруських державних установ на торгових майданчиках ЄС. Значно обмежити фінансові надходження з Білорусі до ЄС, заборонивши приймати депозити, що перевищують 100 000 євро від громадян або резидентів Білорусі, тримати рахунки білоруських клієнтів центральними депозитаріями цінних паперів ЄС, а також продавати цінні папери, номіновані в євро білоруським клієнтам. Заборонити надання Білорусі банкнот в євро", — йдеться в повідомленні.

Також передбачається запровадити для Росії поправка нові обмеження на експорт технологій морської навігації та радіозв'язку. Російський морський реєстр судноплавства буде додано до переліку державних підприємств, на які поширюються обмеження на фінансування. Вищезгадані обмеження стосуються й активів в криптовалюті.

Ще 160 осіб були внесені до санкційного списку. До перелічених осіб входять: — 14 олігархів і відомих бізнесменів, які працюють у ключових галузях економіки, які забезпечують значне джерело доходу для Російської Федерації, зокрема в металургійній, сільськогосподарській, фармацевтичній, телекомунікаційній і цифровій промисловості, а також члени їхніх сімей. — 146 членів Ради Федерації Російської Федерації, які ратифікували урядові рішення "Договір про дружбу, співробітництво і взаємну допомогу між Російською Федерацією і Донецькою Народною Республікою" і "Договор про дружбу, співробітництво і взаємодопомогу між Російською Федерацією". та Луганської Народної Республіки".

Загалом обмежувальні заходи ЄС зараз застосовуються до 862 фізичних та 53 юридичних осіб.

"Європейська комісія відповідає за моніторинг виконання санкцій ЄС у всьому Союзі. ЄС єдиний у своїй солідарності з Україною та й надалі підтримуватиме Україну та її народ разом із міжнародними партнерами, у тому числі шляхом додаткової політичної, фінансової та гуманітарної підтримки", — йдеться в тексті.

Як повідомляв портал, що відбувається в Росії та чого чекати далі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини