Головна Новини Світ Беларусь Голова білоруського КДБ лякає вторгненням "бойовиків" з України
commentss НОВИНИ Всі новини

Голова білоруського КДБ лякає вторгненням "бойовиків" з України

Білоруські чиновники знову відзначились дивними заявами.

12 жовтня 2022, 20:53
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Голова Комітету державної безпеки Білорусі Іван Тертель на державному пропагандистському каналі "Беларусь-1" повідомив, що спеціальні секретні служби в Україні готують кілька сотень бойовиків для нападу на Білорусь. Якихось прямих доказів голова КДБ так і не надав.

Голова білоруського КДБ лякає вторгненням "бойовиків" з України

Голова КДБ Білорусі Іван Тертель. Фото з відкритих джерел

За словами Тертеля іноземні служби готують бойовиків не тільки в Україні, а й в сусідніх з Білоруссю Польщі та Литві. Кадебіст також вважає, що існують й інші сценарії нападу на Білорусь. Один з варіантів він озвучив.

"Це, зокрема, підготовка до серії терактів на нашій території", — підкреслив Тертель.

Голова КДБ повідомив, що вибухи плануються на об’єктах по яким здійснюють рух російські та білоруські військові і їх техніка, ймовірно це залізниця та інші дороги. Тертель все ж таки озвучив у промові службу, яка нібито має навчати українських бойовиків, він вважає, що за цим стоїть ЦРУ та інші спецслужби.

Цікаво, що Лукашенко 10 жовтня почав активніше публічно вживати наратив про те, що українська армія планує напасти на Білорусь. Саме через нібито майбутній напад ЗСУ президент Білорусі створив регіональне угрупування військ РФ та Білорусі.

Українська сторона відкидає такі заяви Лукашенка та вважає їх провокацією збоку Російської Федерації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Російської Федерації Володимир Путін погрожує відставкою або смертю білоруському президенту Олександру Лукашенко, адже той не хоче активно вступати у війну проти України.

Також "Коментарі" писали, що спецслужби Лукашенка допомагають перетинати нелегалам кордон з сусідніми країнами. Відео з таким інцидентом потрапило на литовські камери прикордонної служби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини