Головна Новини Світ Беларусь Хочеш виїхати — плати: у Білорусі хочуть зробити платний виїзд із країни
commentss НОВИНИ Всі новини

Хочеш виїхати — плати: у Білорусі хочуть зробити платний виїзд із країни

За в’їзд грошей білоруси поки брати не планують

19 грудня 2020, 16:51
Поділіться публікацією:

У Білорусі можуть ввести платний збір за перетинання кордону на виїзд. Про таке рішення повідомив міністр фінансів Білорусі Юрій Селіверстов у коментарі кореспонденту виданню БЕЛТА.

Хочеш виїхати — плати: у Білорусі хочуть зробити платний виїзд із країни

За виїзд із Білорусі доведеться платити. Фото: Укрінформ

Подібні нововведення пов’язані із проектом закону "Про зміну Податкового кодексу". Згідно із документом, обласним радам Білорусі можуть дозволити розпочати впровадження місцевого збору на перетинання кордону. Цікаво, що стосуватиметься така практика винятково транспорту, чия максимальна вага не перевищує 5 тонн, у розмірі не більше трьох базових величин.

"Об’єктом уваги цього збору буде транспортний засіб, що перетинає кордон на виїзд", — зокрема уточнив міністр Селіверстов.

На запитання, куди ж витрачатимуться отримані від збору кошти, чиновник пояснив, що їх спрямують на благу справу. Нею стане дезінфекція прикордонних пунктів пропуску, яка є особливо важливою у часи поширення коронавірусу.

Варто зазначити, що це не перша спроба ввести подібну плату. Кілька років тому, за словами Селіверстова, водії вже сплачували такий збір.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що із 17 грудня Білорусьузагалі закриває наземний кордон через погіршення епідеміологічної ситуації в країні. Звісно, винятки також є: виїзд дозволять за наявності повідомлення про важку хворобу або смерть члена сім’ї чи близького родича, а також зі спеціальним медичним приписом. 

Між іншим, в’їзд іноземцям до Білорусі заборонений ще із 1 листопада. Причина — та сама, протидія пандемії COVID-19.

Також видання розповідало про пам’ятну монету "Україна —Білорусь", яку випустив Нацбанк.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини