Головна Новини Світ Беларусь Хто може замінити президента Білорусі Олександра Лукашенка: дві людини
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто може замінити президента Білорусі Олександра Лукашенка: дві людини

Олександр Лукашенко зник на п'ять днів з публічного простору. Дві людини, які зможуть замінити білоруського диктатора у разі його смерті.

17 травня 2023, 11:30 comments1068
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

9 травня президент Білорусі Олександр Лукашенко відвідав Москву. Саме там спостерігалась дивна поведінка білоруського диктатора, яка призвела до чуток про його важку хворобу. Після цього Лукашенко на п'ять днів зник з публічного простору. Про кандидатів, які зможуть тимчасово замінити Лукашенка повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Фокус".

Хто може замінити президента Білорусі Олександра Лукашенка: дві людини

Президент Білорусі Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

Білоруський опозиціонер Павло Латушко розповів про можливі зміни в керівництві Білорусі. На його думку, Лукашенко добровільно не віддасть свою владу іншій людині.

"Лукашенко — це людина, яка до останнього дня свого життя триматиметься за найдорожче, що в нього є, — за владу. Він ніколи не відмовиться від неї. Тому ми можемо розглянути лише сценарій у випадку його смерті", — вважає Павло Латушко.

Таким чином, у випадку смерті білоруського диктатора, офіційно дві людини можуть претендувати на заміну Лукашенка. Це голова Ради Республіки Національних зборів Білорусі Наталя Кочанова й державний секретар Ради безпеки РБ Олександр Вольфович. Латушко пояснює, що обидва чиновники входять до складу Ради безпеки, яка після смерті Лукашенка стане фактичним органом керування в Білорусі.

Хто може замінити президента Білорусі Олександра Лукашенка: дві людини - фото 2

Латушко описує Наталю Кочанову, як "людину проросійських поглядів", що перебуває під заступництвом голови Ради Федерації Федеральних Зборів Росії Валентини Матвієнко. Окрім того, Кочанова відвідувала Москву з офіційними візитами де зустрічалась з керівником МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Хто може замінити президента Білорусі Олександра Лукашенка: дві людини - фото 3

За словами білоруського опозиціонера Павла Латушко, інша особа, яка може замінити Лукашенка це — Олександр Вольфович. Латушко вважає, що Вольфович – це "агент впливу Кремля" та людина яка "здатна контролювати силовий блок в Білорусі". Олександр Вольфович закінчив Московське вище загальновійськове командне училище та Військову академію Генерального штабу Російської Федерації.

В ЗМІ також з'являлась інформація, що Лукашенко свого сина, як майбутнього лідера Білорусі. Однак Латушко, пояснює, що згідно з конституцією 18-річний син Олександра Лукашенка зможе зайняти пост президента Білорусі, коли самому диктатору виповниться 90 років, тому цей сценарій є малоймовірним.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, на що хворий Олександр Лукашенко.

Також "Коментарі" писали, що президент Білорусі відвідав елітну лікарню в Мінську.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини