Головна Новини Світ Беларусь Кремль перевіряє наскільки міцні нерви у Лукашенка: що витворяє
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль перевіряє наскільки міцні нерви у Лукашенка: що витворяє

Кремль лякає Лукашенка і хоче втягнути його країну у війну

17 липня 2024, 15:28
Поділіться публікацією:

Російські безпілотники вже тричі залітали на територію Білорусі, спершу пролетівши над Україною. Як сказав в ефірі 24 каналу військовий експерт Михайло Самусь, мова йде про спробу кремлівського диктатора Володимира Путіна "приборкати" Олександра Лукашенка.

Кремль перевіряє наскільки міцні нерви у Лукашенка: що витворяє

Олександр Лукашенко

За його словами, Росія і далі намагається втягнути Білорусь у війну з Україною, але Лукашенко цього боїться та намагається уникнути подібного залучення будь-якою ціною.

Самусь припустив, що дрони спрямовує до Білорусі саме Росія. При цьому він нагадав, що раніше Лукашенко зробив нетипову заяву про відведення білоруських військ, підкресливши, що не хоче проблем з Україною. Проте самопроголошений президент очікує, що Росія створюватиме угруповання на території Білорусі для того, щоб розтягнути резерви ЗСУ.

Самусь вважає, що зараз у терористичної Росії немає сил в Білорусі, але в Кремлі тиснуть на Лукашенка, щоб він проводив різні провокації із території своєї країни.

При цьому експерт вважає, що Лукашенко не планує загострювати ситуацію на кордоні з Україною. Його налякало витіснення ЗСУ російських військ з Київської та Чернігівської областей у квітні 2022 року. Самопроголошений президент боїться ЗСУ та намагається балансувати, підкреслює експерт.

"Він продовжує опиратись, і росіяни створюють такі провокаційні ситуації," – вважає Самусь.

Тобто, на його думку, Путін намагається втягнути Білорусь у війну проти України. Для того, щоб "Шахед" залетів до Білорусі, його маршрут закладали заздалегідь, тобто це було зроблено спеціально, додав Самусь.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Лукашенко заявив про те, що готує свою країну до війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини