Головна Новини Світ Беларусь Литва не буде продовжувати надзвичайний стан на кордоні з Білоруссю: чому влада ухвалила це рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Литва не буде продовжувати надзвичайний стан на кордоні з Білоруссю: чому влада ухвалила це рішення

Таку заяву зробила прем'єр-міністр Литви Інгріда Сімоніте

5 січня 2022, 18:19
Поділіться публікацією:

Уряд Литви в середу, 5 січня, вирішив не продовжувати надзвичайний стан уздовж кордону країни з Білоруссю та в таборах, де розміщені мігранти, які прибули з країни. Про це повідомляє Reuters.

Литва не буде продовжувати надзвичайний стан на кордоні з Білоруссю: чому влада ухвалила це рішення

Литовський прикордонний стовп - Reuters

Країни ЄС звинувачують Білорусь у тому, що вона заохочує нелегальних мігрантів з Близького Сходу, Афганістану та Африки перетинати кордон з ЄС у відповідь на санкції, введені проти Мінська через порушення прав людини.

"Наразі уряд не буде пропонувати продовжити надзвичайний стан після 15 січня, але, можливо, нам доведеться розглянути це залежно від того, як розвиватиметься ситуація", — сказала Інгріда Сімоніте.

Закон про надзвичайний стан, який діє з 9 листопада, коли сотні мігрантів облаштували табори вздовж кордону Білорусі з Польщею, дозволяє прикордонникам використовувати "психічний примус" і "пропорційне фізичне насильство", щоб не допустити мігрантів до Литви.

Сотні мігрантів були зупинені на кордоні з Білоруссю минулого року, але, згідно з офіційними даними, цього тижня жоден мігрант не намагався в’їхати.

Як повідомляли раніше "Коментарі", уряд Литви заявив, що попросить парламент оголосити надзвичайний стан на кордоні з Польщею з 10 грудня в рамках запобігання незаконному ввезенню мігрантів. Міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте заявила, що режим надзвичайного стану включатиме прикордонні перевірки з упором на "підозрілі транспортні засоби". Прокуратура Литви розслідує 60 справ про незаконну контрабанду людей і встановлює нові контрабандні "мережі", повідомили у МВС Литви.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини