Головна Новини Світ Беларусь Литва звернулася до НАТО через російські війська в Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Литва звернулася до НАТО через російські війська в Білорусі

Окрім цього, литовська сторона надасть інформацію про дії уряду щодо зміцнення військової безпеки.

20 січня 2022, 04:49
Поділіться публікацією:

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас назвав безпосередньою загрозою для своєї країни перекидання військ Російської Федерації до Білорусі. Глава Міноборони заявив, що має намір найближчим часом зустрітися із послами країн НАТО для зміцнення безпеки Литви. Відповідну заяву Арвідас Анушаускас опублікував у Facebook. "У ситуації, що склалася, ми розглядаємо введення російських збройних сил у Білорусь не тільки як дестабілізаційний фактор ситуації у сфері безпеки, але і як велику пряму загрозу для Литви", — заявив міністр.

Литва звернулася до НАТО через російські війська в Білорусі

Литва - Білорусь (фото з відкритих джерел)

Він наголосив, що найближчим часом зустрінеться з послами дев'яти країн НАТО, які активно сприятимуть зміцненню безпеки Литви. У ході зустрічі планується обговорити ситуацію із безпекою. Окрім цього, литовська сторона надасть інформацію про дії уряду щодо зміцнення військової безпеки.

Нагадаємо, російський уряд Литви в середу, 5 січня, вирішило не продовжувати режим надзвичайного стану вздовж кордону країни з Білоруссю і в таборах, куди прибули відряджені працівники з країни. Країни ЄС звинувачують Білорусь у тому, що вона заохочує нелегальних мігрантів із Близького Сходу, Афганістану та Африки перетинати кордон із ЄС у відповідь на санкції, введені проти Мінська через порушення прав людини. "Наразі уряд не пропонуватиме продовжити надзвичайний стан після 15 січня, але, можливо, нам доведеться розглянути це залежно від того, як розвиватиметься ситуація", — сказала Інгріда Сімоніте. Закон про надзвичайний стан, який діє з 9 листопада, коли сотні мігрантів облаштували табори вздовж кордону Білорусі з Польщею, дозволяє прикордонникам використовувати "психічний примус" та "пропорційне фізичне насильство", щоб не допустити мігрантів до Литви.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Кеша

20 січня 2022, 07:09

А если по другому? Беларусь обратилась к России из-за войск НАТО в Литве?


Новини