Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко боїться опозиціонерів та почав судові процеси над ними
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко боїться опозиціонерів та почав судові процеси над ними

Світлана Тіхановська отримала звинувачення в організації масових заворушень з метою усунення Лукашенка.

21 жовтня 2022, 19:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Слідчий комітет Білорусі висунув звинувачення білоруським опозиціонерам, серед яких є Світлана Тіхановська. Владні органи Лукашенка звинувачують опозиційні сили в організації масових заворушень, розпалювання ворожнечі в країні з метою змістити президента та захопити владу в Білорусі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Politico.

Лукашенко боїться опозиціонерів та почав судові процеси над ними

Лукашенко боїться опозиціонерів. Фото з відкритих джерел

Світлана Тіхановська брала участь у виборах у фальсифікованих виборах 2020 року і була опонентом Олександра Лукашенко. Лідер опозиції виїхав до Литви, адже Лукашенко отримав військову підтримку з боку Кремля і почав придушувати протести та опозицію.

Наразі білоруська опозиціонерка зустрічається з лідерами ЄС та намагається заснувати постійну місію в Брюсселі. Таким чином Тіхановська прагне показати себе, як альтернативу білоруському диктатору.

"Це однозначно особиста помста, але це також визнання її влади. Режим — і Лукашенко особисто — налякані, що ця жінка повернеться і надере їм дупу", — повідомив спікер Тіхановської.

Раніше Тіхановська не мала наміру брати участь у виборах, адже балотуватись мав її чоловік. Опозиціонерка змінила рішення після того, як її чоловіка режим Лукашенка ув’язнив на 18 років колоній.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що спецслужби Лукашенка допомагають мігрантам перетинати кордон з європейськими країнами. Таким чином білоруський диктатор прагне збільшити міграційну кризу в ЄС.

Також "Коментарі" писали, що Путін погрожує Лукашенку смертю, або усуненням від влади, якщо Білорусь не вступить у війну проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини