Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко цієї ночі підняв у небо авіацію і відкрив вогонь по російських «Шахедах»
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко цієї ночі підняв у небо авіацію і відкрив вогонь по російських «Шахедах»

У Гомельському районі чути вибухи

5 вересня 2024, 07:45 comments9322
Поділіться публікацією:

У ніч на 5 вересня близько 1.00 два ударні дрони "Шахед" залетіли до Гомельської області Білорусі з Чернігівської області. Білоруським військовим було дано команду підняти в небо винищувачі, у Гомельському районі було чути вибухи. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Беларускі Гаюн".

Лукашенко цієї ночі підняв у небо авіацію і відкрив вогонь по російських «Шахедах»

Авіація. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що о 1.30 з аеродрому Барановичі у Білорусі підняли у небо черговий винищувач. У Гомельському районі почали збивати російські "Шахеди" – чути звуки вибухів.

"Двічі звуки вибуху чули в Гомельському районі о 01:34 та 01:36. За попередніми даними, люди чують і бачать антидронну роботу у білоруському небі", – зазначили аналітики.

О 2:20 з аеродрому Барановичі було піднято другого винищувача ВПС РБ – він попрямував на південний схід.

Читайте також на порталі "Коментарі" — раніше моніторинговий ресурс "Беларускі Гаюн" вже повідомляв, що під час чергової російської атаки по Україні один із шахедів РФ залетів на територію Білорусі. Як наслідок ВПС РБ підняли в повітря винищувач, який намагався збити російського безпілотника.

29 серпня Росія зробила нову атаку по Україні, використавши десятки безпілотників. Як повідомляє "Белорусский Гаюн", о 3:30 один із російських дронів знову залетів на територію Білорусі в Єльському районі, що змусило білоруських військових реагувати.

"Після заходу шахеда в повітряний простір Білорусі винищувач ВПС РБ близько 20 хвилин ганявся за порушником, а в районі 03:55 у Єльському районі Гомельської області чули не менше 2 вибухів і спостерігали яскравий спалах у небі", — повідомив моніторинговий ресурс.

Також видання "Коментарі" повідомляло – білоруські добровольці ЗСУ назвали чисельність армії Білорусі, яка може вторгнутися до України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини