Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко доручив закрити кордон з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко доручив закрити кордон з Україною

Про це Лукашенко розповів сьогодні на урочистих зборах на честь Дня Незалежності

2 липня 2021, 18:57
Поділіться публікацією:

Кордон Білорусі з України буде повністю перекритий. Таке доручення Олександр Лукашенко дав білоруським прикордонникам. Про це пише видання РБК-Україна з посиланням на "Белта".

Лукашенко доручив закрити кордон з Україною

Олександр Лукашенко - фото з відкритих джерел

"Величезна кількість зброї надходить з України в Білорусь. Тому я доручив прикордонним військам повністю перекрити кордон з Україною", — заявив Лукашенко.

У державній прикордонній службі в коментарі РБК-Україна сказали, що подібної інформації не отримували від білоруської сторони.

Нагадаємо, що в Брюсселі висловили жаль з приводу рішення режиму Олександра Лукашенка призупинити участь Білорусі в ініціативі Євросоюзу "Східне партнерство" (СП). Воно було прийняте невдовзі після посилення санкцій проти білоруської влади і ряду сегментів економіки. Як можуть події розвиватися далі і хто може постраждати від подібних рішень? Про це порталу "Коментарі" розповіли експерти.

У матеріалі нашого видання також можна прочитати, що Європейський союз (ЄС) ввів секторальні санкції проти Білорусі. Європейські парламентарії заявили, що введені санкції обмежать режиму Лукашенка доступ до європейських фінансових ринків, а також значно зменшать експорт товарів білоруської промисловості. Так, ЄС наклав заборону на поставки обладнання, технологій або ПО для перехоплення телефонних розмов і ідентифікації користувачів в інтернеті, а також на послуги страхування для білоруського уряду і державних органів. Крім того, Європа обмежила торгівлю з Білоруссю. Під санкції потрапили нафтопродукти, продукти калійної промисловості, а також товари, які використовуються для виробництва сигарет.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини