Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко готує військові навчання на кордоні з Україною: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко готує військові навчання на кордоні з Україною: що відомо

В прикордонних областях готуються до військових навчань в червні

31 травня 2022, 08:25
Поділіться публікацією:

В сусідній Білорусі військово-політичне керівництво режиму Лукашенка готує проведення військових навчань. Про це пише ТСН.

Лукашенко готує військові навчання на кордоні з Україною: що відомо

Фото ілюстративне / Pixabay

Відомо, що в Гомельські області навчання з військовими комісаріатами і організаціями Збройних Сил Білорусі мають початися 22 червня. Тривалість заходів — до 1 липня. Про плани по розгортанню військових частин біля кордону з Україною повідомив військовий комісар Гомельської області Андрій Кривоносов. За його словами, це планові мобілізаційні навчання з стрільбищами та обмеженням руху територіями, де розміщуватимуться частини.

Також в червні з 28 червня по 16 липня в Жлобинському районі пройдуть планові навчання територіальної оборони, зокрема, військові збори з військовозобов'язаними тероборони. Під час навчань проведуть заходи для місцевого управління з формування підрозділів тероборони та відпрацювання воєнних завдань призваних до неї. Серед них такі, як оборона об'єктів, боротьба з ДРГ (диверсійно-розвідувальні групи). Як зазначається, тероборона існує в Білорусі з 2002 року.

Як писав портал "Коментарі", радник президента Олексій Арестович розповів в ефірі білоруського Єврорадіо що йому відомо про пошук точок зіткнення між самопроголошеним Лукашенком та західними країнами. Якщо путінський режим впаде, то Білорусь отримає шанс вирватися за межі залізної завіси й стати незалежною, вважає Арестович.

Також ми писали, до Комітету ООН з прав людини надійшла скарга проти Білорусі. Заяву проти Білорусі, що стала співучасником російської військової агресії проти України, написали три українця та три білоруса, що перебувають в нашій державі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини