Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко веде перемовини з Заходом: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко веде перемовини з Заходом: що відомо

Перемовини між Білоруссю та країнами Заходу тривають, ведуться консультації

27 квітня 2022, 18:07 comments1028
Поділіться публікацією:

Радник президента Олексій Арестович розповів в ефірі білоруського Єврорадіо що йому відомо про пошук точок зіткнення між самопроголошеним Лукашенком та західними країнами. Схоже що білорус не бажає бути заручником Путіна й воювати з Україною.

Лукашенко веде перемовини з Заходом: що відомо

Фото ілюстративне / Pixabay

"Це швидше пошуки контактів через різні канали з метою донести позицію, описати реальний стан речей. Лукашенко не хоче дати втягнути Білорусь у війну з Україною та вимагає допомоги та підтримки. Різні форми та пропозиції подаються західним країнам, їх там оцінюють і аналізують. Сторони знаходяться у своїй дискусії, але цей факт дійсно відомий. Я розумію Лукашенка – бути заручником путінської авантюри – це божевілля і йому не хочеться цього. Підозрюю, що він все-таки любить Білорусь своєю дивною любов'ю, тому вживає заходів, які у його становищі можливі, а його становище дуже складне. Один з таких – встановити контакти із Заходом", — пояснив Арестович.

Україна розрізняє режим Лукашенка й "лукашеністів", як їх називають самі білоруси та білоруський народ, який зажди був дружнім з українцями та спромігся вести рейкову війну на своїй території без вибухівок і спецзасобів.

"Білоруські партизани виводили з ладу розподільні щити для переведення стрілок на залізниці. Вони порушили забезпечення російських військ через територію Білорусі. Це видатне досягнення оперативного значення і ці люди справжні герої. Під час затримання частина з них була поранена", — каже радник Зеленського.

Наразі Білорусь теж постачає чимало необхідного для українців, держави робили спільні технічні розробки, що теж відіграли не останню роль, деякі формування білорусів перейшли на бік України та воюють з ворогом.

В той же час Україна надала прихисток опозиціонерам з сусідньої країни, що втікали від переслідувань. Тому, за його словами, Україна не буде обстрілювати територію Білорусі, навіть бази і угрупування росіян, бо ні до чого двом народам потім згадки про обстріли. Втім, якщо путінський режим впаде, то Білорусь отримає шанс вирватися за межі залізної завіси й стати незалежною, вважає Арестович.

Як повідомляв портал, Єврокомісія пропонує митні канікули для українського експорту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини