Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко лютує: в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко лютує: в чому причина

Диверсія білоруських партизанів у Мачулищах підтверджує слабкість «бацьки»

27 лютого 2023, 16:38 comments3273
Поділіться публікацією:

Білоруські партизани, борючись із режимом Лукашенка, під час диверсії пошкодили на військовому аеродромі “Мачулищі” літак ДРЛО. Він пошкоджений у двох місцях. Партизани, які причетні до диверсії, вже покинули республіку. Про це розповів заступник голови Об’єднаного перехідного кабінету Білорусі Павло Латушко сьогодні, в Телеефірі, пишуть "Коментарі".

Лукашенко лютує: в чому причина

Самопроголошений президент РБ втрачає контроль над країною

“За тією інформацією, яку ми маємо, це сталося в межах реалізації плану “Перемога”. Це підтвердили й самі білоруські партизани, це ініціатива колишніх силовиків, які об’єднані з метою боротьби проти режиму Лукашенка”, — повідомив Латушко.

За його словами, партизани, які брали участь у реалізації цієї дії, вони вже перебувають у безпеці за межами Білорусі, а Лукашенко через інцидент зараз лютує.

“Лукашенко терміново скликав учора всіх силовиків, він був лютий. Звісно, вимагав знайти винних. Був оточений аеродром, була оточена місцевість у безпосередній близькості до військового аеродрому. Був прохід ОМОНу по всіх квартирах. Тобто вони намагалися знайти тих осіб, які могли бути причетними до цього інциденту”, — додав Латушко.

Він також зазначив, що це був сигнал Путіну, що Лукашенко не контролює території своєї держави. Водночас у республіці посилюються репресії. Латушко розповів, що білоруси жорстко ставляться до режиму.

А керівник білоруської опозиційної організації ByPol Олександр Азаров розповів деталі ймовірного підриву російського радіолокаційного літака А-50 на аеродромі в Мачулищах (Білорусь). Його підірвали партизани групою дронів. Їхню кількість Азаров не назвав.

"Можу підтвердити, що це була атака дронами. Нехай спецслужби самі попрацюють і спробують визначити, скільки їх було", — розповів Азаров.

Він додав, що найскладнішою була підготовка евакуації людей, які в цьому брали участь. Було всього кілька учасників, тому білоруським спецслужбам нічого не вдалося дізнатися. Цих партизанів уже вивезли з країни.

За словами Азарова, літак у Мачулищах був флагманським у російській армії. Він проводив розвідку української території. Разом із ним у повітря піднімалися літаки з гіперзвуковими ракетами "Кинджал". А-50 був фактично навідником цих ракет.

Білоруська "Радіо Свобода" тим часом показала супутниковий знімок цього А-50 до атаки. Поряд із ним можна бачити російські винищувачі МіГ-31К — носії "Кинджалів".

Як писали "Коментарі" раніше, авіаінцидент трапився зранку та вночі 26 лютого — пролунала низка вибухів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини