Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко наказав почати стягувати війська до кордону з Україною: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко наказав почати стягувати війська до кордону з Україною: що відомо

Лукашенко звинуватив Україну у порушенні повітряного простору Білорусі

10 серпня 2024, 16:00 comments2408
Поділіться публікацією:

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко дав вказівки посилити угруповання військ Білорусі на Гомельському та Мозирському тактичних напрямках біля українського кордону. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Belta" з посиланням на міністра оборони РБ Віктора Хреніна.

Лукашенко наказав почати стягувати війська до кордону з Україною: що відомо

Білорусь стягує війська до кордону з Україною Фото: з відкритих джерел

"Військові частини сил спеціальних операцій, сухопутних військ, ракетних військ, у тому числі реактивні системи "Полонез" та комплекси "Іскандер", отримали завдання на здійснення маршів у призначені райони", — заявив він.

Відповідні заяви пролунали на тлі висловленого на адресу України звинувачення Лукашенка у порушенні повітряного простору Білорусі дронами.

Олександр Лукашенко заявив, що над країною збили "кілька цілей", які залетіли з боку України.

"Учора (9 серпня — ред.) о 18 годині 10 хвилин сили ВПС і військ ППО Білорусі були переведені в підвищену бойову готовність. Готовність №1 у нас називається. Збройні Сили України порушили всякі правила поведінки і порушили повітряний простір Республіки Білорусь. На східному напрямку, зовсім поруч від нас у районі Костюковичського району. Тому сили ППО були приведені в повну бойову готовність на перехоплення цілей. Їх було близько десятка", — зазначив Лукашенко.

Лукашенко заявив, що у ситуації треба розібратися. Диктатор спробував знову звинуватити Україну у провокаціях, зазначивши, що Київ все ще не готовий до миру та продовжує ескалацію цієї напруженості. У контексті інциденту білоруський президент згадав атаку ЗСУ на Курську область.

"Два дні тому атака на Курському напрямку, де вони просунулися на кілька десятків кілометрів — 30-35 вже сьогодні. Окопуються там. Ну і ось ця провокація з метою ударів по Російській Федерації. Не хотілося б сьогодні цими питаннями в такому ключі займатися. Але нікуди не дінешся", — зазначив Лукашенко.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини