Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко підписав закон про смертну кару у Білорусі: кого він стосується
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко підписав закон про смертну кару у Білорусі: кого він стосується

9 березня Лукашенко підписав закон про смертну кару

9 березня 2023, 18:48
Поділіться публікацією:

9 березня невизнаний у світі президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон про смертну кару для чиновників за державну зраду. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на пресслужбу політика.

Лукашенко підписав закон про смертну кару у Білорусі: кого він стосується

Олександр Лукашенко (фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що закон прийняли "для посилення протидії злочинам екстремістської (терористичної) та антидержавної спрямованості".

Документ передбачає запровадження та поширення кримінальної відповідальності за зраду країни, вчинену посадовою особою, на всіх осіб, які займають державні посади. А за зраду держави, яку вчинила посадова особа або військовослужбовець, запроваджується можливість застосування виключного покарання — смертної кари.

Додаткове покарання у вигляді штрафу встановлюється за ряд злочинів антидержавної спрямованості. Цей захід покликаний "забезпечити безумовне відшкодування шкоди, заподіяної такими діяннями, та позбавлення осіб, що їх вчинили, коштів для продовження злочинної діяльності".

Окрім цього, вводиться кримінальна відповідальність за пропаганду тероризму, дискредитацію Збройних сил, інших військ та військових формувань, воєнізованих організацій та порушення вимог щодо захисту державних секретів.

З 3 до 10 діб збільшується термін затримання осіб, яких підозрюють у вчиненні держзради, змові або інших діях з метою захоплення державної влади, шпигунства та агентурної діяльності.

  Звільнення від кримінальної відповідальності передбачається для осіб, які здійснювали підготовку до нападу на установи, що користуються міжнародним захистом, або до скоєння диверсії, але відмовилися від своїх намірів та сприяли у запобіганні зазначеним злочинам.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Лукашенко в істериці обізвав Зеленського та кинув йому виклик.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://president.gov.by/ru
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини