Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко похвалився ядерним «подарунком» від Путіна, натякнувши, кому із сусідів варто хвилюватися
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко похвалився ядерним «подарунком» від Путіна, натякнувши, кому із сусідів варто хвилюватися

Лукашенко заявив, що Білорусь отримала "у росіян за їхні гроші" ракети для комплексу "Іскандер"

20 січня 2024, 10:44
Поділіться публікацією:

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна безоплатно отримала від Росії ядерні ракети "Іскандер". Як передає портал "Коментарі", про це пише The Moskow Times.

Лукашенко похвалився ядерним «подарунком» від Путіна, натякнувши, кому із сусідів варто хвилюватися

Лукашенко та Путін. Фото: з відкритих джерел

"Треба сказати спасибі росіянам: вони нам здорово допомогли в минулому році... Ми у росіян за їхні гроші, — правда, ми платимо їм за іншими рахунками, — отримали такі комплекси, як "Іскандер", — сказав білоруський диктатор.

Президент Білорусі наголосив, що використання таких комплексів та ядерних ракет потребує суворого дотримання певного протоколу. Також необхідні резолюції кількох високопосадовців для приведення цих озброєнь у дію.

Слід зазначити, що раніше Лукашенко вже називав тактичні ядерні ракети, які Путін запланував розмістити у Білорусі, "своїми".

"І не треба говорити, ось, тільки будуть зберігати, це не наша зброя. Це наша зброя, яка сприятиме суверенітету і незалежності", — сказав Лукашенко.

Він додав, що віддав розпорядження відновити майданчики, на яких розміщувалися ракети з ядерними боєголовками, а за тактичною ядерною зброєю у разі потреби Білорусь може отримати і стратегічну.

При цьому отримані у Москви ракети, за словами Лукашенка, можуть бути спрямовані проти Польщі, яку він звинуватив у плануванні вторгнення на територію Білорусі. Лукашенко заявив, що гарантії, дані йому у 1990-х роках, були "розтоптані" та "порушені" і що Білорусь змушена повернути ядерну зброю на свою територію.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Лукашенко вирішив підстрахуватися: яке рішення ухвалив диктатор, щоб не опинитися за ґратами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини