Головна Новини Світ Беларусь Лідер Вірменії заявив, що ніколи не поїде до Білорусі через Лукашенка: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Лідер Вірменії заявив, що ніколи не поїде до Білорусі через Лукашенка: яка причина

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян не буде відвідувати Білорусь, поки там при владі Олександр Лукашенко.

13 червня 2024, 11:17
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян розкритикував білоруського диктатора Олександра Лукашенка через його слова на підтримку Азербайджану. Пашинян заявив, що через це не буде відвідувати Білорусь, поки там залишається правити Лукашенко.

Лідер Вірменії заявив, що ніколи не поїде до Білорусі через Лукашенка: яка причина

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко та прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян. Фото з відкритих джерел

Лідер Вірменії різко прокоментував заяви Олександра Лукашенко.

"Один із керівників країн ОДКБ заявляє, що брав участь у підготовці війни, заохочував, вірив та бажав перемоги Азербайджану. І після цього я поїду щось обговорювати з главою Білорусі у форматі ОДКБ?", — заявив Пашинян.

Як наслідок прем'єр-міністр Вірменії пообіцяв, що ні він, ні офіційні представники країни не будуть здійснювати візити до Білорусі.

"Запевняю, що відтепер більше ніколи не поїду до Білорусі, допоки в Білорусі президент Лукашенко. І взагалі заявляю, що від цього моменту жоден офіційний представник Вірменії не поїде до Білорусі", — сказав Пашинян.

Пашинян наголосив, що може змінити рішення, якщо Лукашенко перепросить, а Білорусь залишить ОДКБ. Однак вірменський лідер припустив, що контакти між країнами можуть відбуватись на рівні СНД та ЄАЕС.

Нагадаємо, що 16 травня Лукашенко здійснив візит до Азербайджану. Під час спільної пресконференції з Алієвим, Лукашенко розповів, що перед початком конфлікту, він спілкувався з президентом Азербайджану та дійшов до висновку, що Баку "може перемогти у війні".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Вірменія припустила вихід з російського аналога НАТО.

Також "Коментарі" писали, що колишній президент Монголії закликав арештувати Лукашенка під час його візиту в Улан-Батор.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини