Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко раптом заявив, що хоче мирно жити з Україною: боїться повторення 1941-го
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко раптом заявив, що хоче мирно жити з Україною: боїться повторення 1941-го

Диктатор каже, що доброзичливо налаштований до українців, але мусить реагувати так, як дозволяє ситуація

сьогодні, 15:10
Поділіться публікацією:

Білорусь робитиме все можливе для того, щоб співіснувати з Україною мирно. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко під час спілкування з жителями агромістечка Парохонськ.

Лукашенко раптом заявив, що хоче мирно жити з Україною: боїться повторення 1941-го

Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

Білоруський диктатор зазначив, що змушений приділяти особливу увагу ситуації на кордоні з Україною, щоб не пропустити несподіваний удар, як це сталося з Радянським Союзом на початку Великої Вітчизняної війни. Саме тому на південних рубежах зосереджено білоруських військовослужбовців. Лукашенко зазначає, що він нібито мусить відповідати на дії української сторони.

“Не треба повторювати помилки. Потрібно бути готовими. Ми робимо все у відповідь. Ми ніколи не ініціювали жодного протистояння. У жодному разі. Нам це не треба. Що таке війна? Це катастрофа", — заявив диктатор.

За його словами, нібито українська армія підходить ближче до кордонів Білорусі і він як верховний головнокомандувач змушений віддавати наказ підходити ближче до кордону білоруським військам.

"Щоб не було несподіванок, як 1941-го. Я знаю, що відбувалося тоді, тож не треба повторювати помилки. Потрібно бути готовими. Вони там напружуються (військами та інше) — ми у відповідь. Вони щось там – ми у відповідь. Тобто ми робимо все у відповідь. Ми ніколи не ініціювали якесь протистояння. У жодному разі. Нам це не треба. Що таке війна? Це катастрофа. Я не хочу, щоб була війна, і тому ми робимо все для того, щоб це мирно закінчилося", — заявив Лукашенко.

Білоруський диктатор також розповів, що певними каналами контакти з українцями підтримуються. Обговорюються й гуманітарні питання, наприклад, оздоровлення дітей, але політика для України важливіша.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Олександр Лукашенко знову скаржиться на Україну: що сталося.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини