Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко розповів, скільки має російських ядерних боєголовок
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко розповів, скільки має російських ядерних боєголовок

Так званий президент Білорусі Олександр Лукашенко повідомив, що у країні розміщено кілька десятків сучасних зразків тактичної ядерної зброї з РФ. При цьому він підкреслив, що відмовляти від цієї зброї не має наміру

25 квітня 2024, 15:09
Поділіться публікацією:

Олександр Лукашенко заявив, що в Білорусі розміщено кілька десятків найсучасніших російських ядерних боєприпасів.

Лукашенко розповів, скільки має російських ядерних боєголовок

Олександр Лукашенко

При цьому він назвав важливим розміщення саме тактичної зброї на території країни.

"Стратегічну зброю, може, і не треба сюди повертати. Але про тактичну зброю і мови не може бути — вона має бути на території Білорусі",
— сказав Лукашенко.

При цьому днем раніше президент Білорусі заявив, що питання про застосування російської ядерної зброї на території країни вирішує він разом із російським диктатором Володимиром Путіним. Він також наголосив, що застосування тактичної ядерної зброї не прописано у так званій військовій доктрині.

"Механізм не прописаний. Це наша справа із Путіним",
— сказав Лукашенко.

За його словами, вони разом вирішують, як, де і коли застосовувати тактичну ядерну зброю. При цьому він додав, що намагається мало говорити про ядерку — оскільки це страшна зброя, яку "не дай бог доведеться застосувати".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що Росія розмістила в Білорусі ядерну зброю. При цьому у Кремлі агресивно відреагували на критику Заходу із цього приводу. Там наголосили, що така критика взагалі не може вплинути на наміри країни-агресора.

Крім того, лідери деяких держав побоюються, що Росія може вдатися до застосування ядерної зброї. Зокрема, нібито цього бояться радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван і навіть президент США Джо Байден. Саме тому вони й малюють "червоні лінії" у питанні надання військової допомоги Україні, щоб РФ не розлютилася і не атакувала Сполучені Штати ядерною зброєю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини