Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко взявся пояснювати, чому у світі виникають конфлікти та відповів чого прагне Росія
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко взявся пояснювати, чому у світі виникають конфлікти та відповів чого прагне Росія

На думку Лукашенко, багатополярної моделі світу прагнуть, зокрема, Білорусія, Росія, Китай.

29 січня 2024, 20:20
Поділіться публікацією:

29 січня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко під час зустрічі з Путіним взявся аналізувати причини останніх збройних конфліктів у світі. Так, за його словами, "спостерігається перехід до багатополярного світоустрою, але нинішній монополіст намагається утримати однополярну модель у різний спосіб, включаючи збройні конфлікти". Його заяву цитують  пропагандистській росЗМІ.

Лукашенко взявся пояснювати, чому у світі виникають конфлікти та відповів чого прагне Росія

Олександр Лукашенко (фото з відкритих джерел)

"Піддали (під час переговорів з Путіним – ред.) аналізу ті події, які відбуваються у світі... Причина всього цього, — і хусити, і Близький Схід, і Південно-Китайське море, з Тайванем проблеми, — це все від того, що наближається багатополярний світ. Як казав міністр закордонних справ Росії, цього не хочеться монополісту, от і різними методами намагаються втримати однополярний світ", сказав Лукашенко.

На думку Лукашенко, багатополярної моделі світу прагнуть, зокрема, Білорусія, Росія, Китай. Вкотре виправдовуючи повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

"В авангарді цього йде Росія. Вона найбільше несе навантаження і страждає більше, ніж будь-хто", — заявив він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Лукашенко похвалився ядерним "подарунком" від Путіна, натякнувши, кому із сусідів варто хвилюватися. Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна безоплатно отримала від Росії ядерні ракети "Іскандер".

Президент Білорусі наголосив, що використання таких комплексів та ядерних ракет потребує суворого дотримання певного протоколу. Також необхідні резолюції кількох високопосадовців для приведення цих озброєнь у дію. Слід зазначити, що раніше Лукашенко вже називав тактичні ядерні ракети, які Путін запланував розмістити у Білорусі, "своїми".

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини