Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко в страху, що втратить половину Білорусі: висунув свої умови
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко в страху, що втратить половину Білорусі: висунув свої умови

Лукашенко вимагає участі Білорусі у мирних переговорах щодо закінчення війни в Україні.

20 жовтня 2024, 17:30 comments2488
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Диктатор Олександр Лукашенко вимагає допустити Білорусь до мирних переговорів щодо закінчення війни між Україною та Росією. Білоруський лідер припускає, що в іншому випадку, можуть бути ухвалені рішення, які призведуть до втрати частини території Білорусі.

Лукашенко в страху, що втратить половину Білорусі: висунув свої умови

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко. Фото з відкритих джерел

Як повідомляють білоруські ЗМІ, Олександр Лукашенко заявив про необхідність включити до можливих мирних переговорів між Україною та Росією Білорусь. За його словами, там можуть вирішуватись "наші питання".

"На переговорах щодо України мають бути присутніми білоруси. Чому? Тому що це наша проблема. Я не хочу, щоб там вирішувалися наші питання без нас. Вони там не відтяпають до Гомеля Полісся, не в цьому річ, але вони можуть ухвалити такі рішення, що завтра половину країни доведеться віддати", — сказав білоруський диктатор.

Лукашенко наголошує, що свої зауваження передав російському диктатору Володимиру Путіну, а також нібито про це говорить з українцями, однак не уточнив з ким саме.

Крім того, Лукашенко стверджує, що вороги Білорусі створили схеми, як не допустити його до переговорів між Україною та Білоруссю.

"Вони наразі цілі схеми малюють, вони все роблять, кажуть, що Лукашенка там не має бути. Вони все це роблять з подачі наших втікачів цих та інших, які сидять за кордоном. Чому? Тому що Лукашенка не зломиш, не нахилиш", — сказав білоруський диктатор та додав, що буде й надалі відстоювати свої інтереси.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Лукашенко заявив про готовність допомогти Україні.

Також "Коментарі" писали про прогноз МВФ щодо закінчення війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини