Головна Новини Світ ЄС Єврокомісія пропонує митні канікули для українського експорту: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Єврокомісія пропонує митні канікули для українського експорту: що відомо

Європа розгляне питання припинення обкладання митом українських товарів

27 квітня 2022, 16:04
Поділіться публікацією:

27 квітня Європейська комісія висунула пропозицію звільнити українських експортерів на рік від імпортного мита. Тобто Євросоюз, якщо підтримає таку пропозицію призупинить на рік дію всіх імпортних мит для України. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Єврокомісія пропонує митні канікули для українського експорту: що відомо

Фото ілюстративне / Pixabay

Політик наголосив, що така пропозиція свідчить про безпрецедентну підтримку української держави, адже  в історії ЄС ще не було таких рішень щодо торгівлі з іншими країнами.

Перемовини між урядом та Єврокомісією стали успішними й європейці дослухалися до закликів українських урядовців щодо тимчасового скасування мит для імпорту. Таким чином українські товари стають більш конкурентоздатними на продовольчих та промислових ринках ЄС.

Крім того, тривають перемовини щодо експорту українського зерна через морські порти в ЄС, зокрема, є напрацювання у відносинах з Польщею, Румунією, Литвою, Німеччиною та іншими. Однак уряд має на меті досягнути домовленостей про те, щоб не лише країни ЄС та Велика Британія, ухвалили аналогічне рішення про скасування мит на українську продукцію.

Як повідомляв портал "Коментарі", експерти розповіли, які перспективи застосування в Україні криптовалюти та електронної гривні й в чому відмінність. Раніше голова департаменту стратегії та розвитку Нацбанку Арсен Макарчук заявляв, що місцеву цифрову українську валюту (CBDC) введуть в експлуатацію наприкінці 2022 року.

Також ми писали, що в Європі модернізують залізницю, дороги, порти для військових потреб. Країни Європи надають Україні озброєння для оборони від російської агресії. Задля покращення транспортування важкої техніки та озброєння в ЄС планують реконструювати залізницю та автодороги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/Denys_Smyhal

Новини