Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко визнав де-факто Крим частиною РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко визнав де-факто Крим частиною РФ

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко захотів подивитися, як живе окупований півострів

5 листопада 2021, 07:30
Поділіться публікацією:

Під час засідання вищої держради Союзної держави самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зробив гучну заяву про те, що президент Росії Володимир Путін ніяк не може стримати свою обіцянку та взяти його до Криму, щоб показати, скільки там всього зроблено, що оновлено. Лукашенко образився, що Путін укотре поїхав на півострів один, його із собою не запросив. Як повідомляє видання "Коментарі", слова Лукашенка передає російське державне агентство ТАСС.

Лукашенко визнав де-факто Крим частиною РФ

Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

Коментуючи інформацію, ізраїльський політичний оглядач Соломон Манн зазначив у себе у Facebook, після того, як країни Заходу заявили, що не визнають Олександра Лукашенка президентом, одразу стало зрозуміло, що він повністю потрапив під повний вплив і контроль Росії та визнання ним Криму частиною Росії – залишалося лише питанням часу. Захід упустив можливість не лише підтримати демократичні зрушення в Білорусі, а й налагодити стосунки з Лукашенком, щоб той не "прогнувся" повністю під Москву.

Експерт зазначає, що слова Лукашенка про Крим – це де-факто визнання анексованої території України частиною РФ. Недаремно Лукашенко публічно кинув фразу про те, що попросив Путіна звозити його через свою територію до Криму, "якщо Україна проти". Ці слова відразу підхопили ЗМІ.

Соломон Манн припускає, що визнання Криму частиною РФ де-юре не за горами. Експерт акцентує увагу на дивному підживленні України електроенергією з боку Білорусі, яку на прохання України імпортують за особистим наказом Лукашенка.

"Чи відмовиться Україна від постачання електроенергії після жесту Лукашенка чи воліє не помітити його?", – запитує Соломон Манн.

Читайте на порталі "Коментарі" — Лукашенко задоволений російською ковід-вакциною, каже, що західні аналоги Білорусь зовсім не цікавлять.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://tass.ru/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини