Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко заговорив про Третю світову війну: до чого тут Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко заговорив про Третю світову війну: до чого тут Україна

На думку самопроголошеного президента Білорусі, ЄС штовхає світ до нового військового протистояння

21 липня 2021, 22:46 comments3110
Поділіться публікацією:

В уряді Білорусі, як зазвичай, своя атмосфера. Так, за словами самопроголошеного лідера РБ Олександра Лукашенка, в Європейському Союзі (ЄС) намагаються оголосити війну Білорусі, а також Російській Федерації та КНР. Інформацію повідомляє "УП", посилаючись на інтерв'ю політика закордонному ЗМІ Sky News Arabia.

Лукашенко заговорив про Третю світову війну: до чого тут Україна

Лукашенко вважає, що ЄС веде проти Білорусі, РФ та Китаю війну. Фото з відкритих джерел

Лукашенко вважає, що в ЄС не знижують ескалацію різних конфліктів, а навпаки — підігрівають їх. На його думку, це здатне почати Третю світову війну.

Говорив білоруський політик і про так звані "провокації", якими свого часу пояснював торішні протести після минулих політичних виборів. Тут Лукашенко звинувачує вже не тільки Євросоюз, а й Сполучені Штати. Самопроголошений президент упевнений, що за океаном усім, що відбувається, займаються насамперед представники спецслужб. І саме нібито їм вигідна дестабілізація ситуації в світі.

Слід зазначити, що у своїй промові Лукашенко згадав і Україну. Нашу країну, разом із Польщею, Литвою та частково Латвією, політик вважає "виконавцями" всіх "провокаційних замовлень", які приходять із Заходу.

"З ними по-хорошому неможливо. Демократія, права людини — це все слова. Ми зовсім недавно при спробі скоєння терористичних актів на території Білорусі і вбивства журналістів, ваших колег, затримали масу людей. Ми ці факти передали керівництву Німеччини. Ви думаєте, нам відповіли? Ні", — розповів Лукашенко при спілкуванні з зарубіжними журналістами.

Білорусів, які втекли з країни, побоюючись гніву самопроголошеного президента, політик називає екстремістами і терористами. Їх він також вважає відповідальними за вчинення "провокацій" у країні.

Підсумовуючи, політик зазначив, що "людською мовою з ними розмовляти марно". Це стосується як європейських партнерів, так і білоруської опозиції, яка змушена працювати за кордоном через гоніння в РБ.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, до чого, на думку експертів, готується Лукашенко, дозволяючи зачистку неугодних режиму людей всередині країни. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, навіщо самопроголошеному очільнику РБ необхідно боротися зі ЗМІ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини